I forbindelse med et arrangement på Bøstølen på Langfredag, ble ei stor gruppe mennesker tilskuere til en dramatisk situasjon i Nonstind da to skiløpere utløste et stort snøskred. Arvid Gjerde beskriver kjøringen til de to som det glade vannvidd og han beskriver det som bare flaks at de to ikke ble med skredet ned fjellsida.

– Jeg vil gå så langt som å beskrive dette som sjølmordsforsøk, sier Gjerde og legger ikke skjul på at både han og mange andre er opprørt over hvilke valg en del skiløpere gjør.

Palmer Øverland var også øyenvitene til det som skjedde og forteller at også han er skremt. Han hørte at raset gikk og fikk se de to skiløperne som han sier var svinheldige som ikke ble med utfor store stup og som ganske sikkert ville ha mistet livet.

– Det er ikke noe jeg mer vil enn at folk skal ferdes i de fine fjella våre, men å ta slike sjanser som i dette tilfellet er ufattelig og skremmende. Jeg liker det ikke og er redd vi snart får en alvorlig ulykke med mindre folk skjønner bedre hva de holder på med. Folk sier de er fjellvant og har utstyr, men de er i alle fall ikke fjellvant nok når de gjør slike valg, sier Øverland og understreker at det ikke er mulig å skilte i fjellet. Dette har med holdninger å gjøre.