- Jeg var på plass i går og beredt på å delta i søket. Men ut fra ei helhetsvurdering ble det avgjort at skredfaren var for stor til at mannskap kunne sendes inn i skredområdet. Det er klart frustrerende å vente i mange timer, men det er med stor forståelse at avgjørelsen ble tatt, sier lavinehundfører Anders Alfarnes til Åndalsnes Avis i 12.30-tida onsdag - noen timer etter at de fire omkomne ble funnet i skredet og hentet ut av området Kannsdalen i Sunndalsfjella.

Anders og hans lavinehund var på plass i Sunndal tirsdag, på onsdag var andre lavinehunder i beredskap.

Fant de omkomne

Etter det Åndalsnes Avis har brakt i erfaring var minst to fra Rauma med i Romsdal Alpine Fjellredningsgruppe som sammen med skredgruppa fra Ørsta/Volda fant de fire omkomne onsdag morgen og formiddag.

Halvor Hagen og Ole Johan Sæther skal ha vært med i søket etter de fire skiløperne som altså ble funnet omkommet i skredet i Kannsdalen.

- Da helikopteret gjorde signalfunn i skredet var det liten tvil om at de fire hadde mistet livet. Det er uansett viktig for alle, ikke minst de pårørende, at de som mister livet på en slik tragisk måte blir funnet og hentet ut, sier Anders Alfarnes.

Venner i Rauma

Flere av de omkomne hadde tilknytning til personer og miljøer i Rauma. Blant annet har den ene omkomne, Yngve Dahlquist, brukt et foto av seg selv og fra sin deltakelse i Romsdalseggenløpet i september i fjor som profilbilde på det sosiale nettstedet Facebook.

På det samme nettstedet var det flere fra Rauma som uttrykte sin sorg over at venner hadde gått bort på denne måten. Blant annet heter det:"Kjæreste Øyvind! Kjempegode venn og hedersmann - et stykke heil ved som man kunne stole 100 % på. Dette er utrolig sørgelig og helt ufattelig. Ditt gode minne lever videre..."

adressa.no melder blant annet at "i juni i fjor satte Ola Inge Drøpping fra Sunndal ny norsk rekord i antall høydemeter på et døgn (12007 høydemeter). Dette skjedde mellom Alnestind og Trollstigen".