Dette sier pensjonisten Ola Aaheim som er nærmeste nabo til planovergangen på Lesjaskog hvor et tog på Raumabanen kolliderte med en personbil tirsdag kveld.

Ola Aaheim satt i stua si og hørte et kraftig smell. Han gikk de 50 meterne fra huset sitt og bort til den usikra planovergangen.

- Så langt jeg kunne se var det tre personer i bilen, sjåføren inkludert. Har lest at de ikke var i bilen da det smalt, men jeg oppfattet det slik at i alle fall sjåføren satt i bilen da tog braste inn i fronten på kjøretøyet, forklarer Ola Aaheim når Åndalsnes Avis besøker han onsdag formiddag.

- Farlig

- Vi har som sagt ventet på dette lenge. Planovergangen er verken lysregulert eller sikra på annen måte. Vinterstid må bilistene ofte ta fart for å komme seg over planovergangen. Det er ni hytter her oppe som benytter denne planovergangen. Vi håper nå at Jernbaneverket får fortgang for å sikre planovergangen, sier Aaheim.

Det skal ha vært tre unge menn hjemmehørende i Romsdal som var utsatt for skrekkopplevelsen onsdag kveld, da sørgående tog i retning Åndalsnes ødela fronten på bilen.

- Men det er bare flaks at dette ikke gikk langt verre, mener Aaheim og legger til at sikten til planovergangen for lokførerne på de sørgående togene ikke er så mye mer enn 100 meter.