Den populære Romsdalstrappa har nesten nådd toppen. Men det er bare nesten. Det store ønsker nå er at det er mulig å finne penger til de siste trinnene som må lages, bokstavelig talt. Og oppfordringen går både til deg og meg. Nils Hole og Aage Kvam som har vært blant de ivrigste i dugnadsgjengen, kommer med en oppfordring om at folk kan gå sammen om å spytte inn noen kroner.

– En kronerulling?

– Nei, kanskje en vennegjeng kan gå sammen og så blir det plutselig penger til å leie en sherpa en dag. Dette er så viktig for å få prosjektet helt i mål, sier dugnadskarene og innrømmer åpent at det er kompetanse det her er snakk om. Altså et arbeid som ikke lar seg gjøre på dugnad.Solveig Brøste Sletta i Nordveggen forteller at vi nå snakker om et prosjekt som nesten er helt i mål. Et prosjekt til nesten sju millioner kroner og der kommunen sin andel er på bare 250.000 kroner.

– Det er rett og slett fantastisk at vi er kommet dit vi er og det er altså veldig lite igjen, sier Brøste Sletta og snakker om to uker med sherpahjelp til sommeren.Og målet er å få alt dette gjort før den offisielle åpningen som er planlagt til lørdag 14. juni.

– Dette er like mye et folkehelseprosjekt som et turistprosjekt. Bare se på hvor mye denne stien har vært brukt i vinter, sier Nils Hole og Aage Kvam.