Det melder Møre og Romsdal Røde Kors onsdag kveld.

- To av våre skredeksperter, bistått Nordmøre og Romsdal politidistrikt, har bistått med skredanalyse og uthenting av de fire forulykkede i rasulykken i Sunndalsfjellene. Våre eksperter konkluderer med at dette, mest sannsynlig, var et naturlig utløst ras, og ikke utløst av turfølget selv, opplyser vakthavende for Møre og Romsdal Røde Kors sin infosentral onsdag kveld.

Klokka 10 onsdag bekreftet politiet at alle de fire skiløperne var funnet omkommet. Det ble først, onsdag morgen, gjort funn av tre omkomne i Frusalhalsen i fjellene mellom Nesset og Sunndal onsdag morgen. Klokka 10 meldte politiet på twitter at de også hadde funnet den fjerde savnede omkommet.

Fjellredningsgruppa

Åndalsnes Avis har tidligere skrevet:

Romsdal Fjellredningsgruppe under ledelse av Bjarte Bø er tilkalt for å hjelpe politiet i leitinga etter fire unge menn i Sunndalsfjella. De fire var i et følge på seks under en skitur mandag. De fire fortsatte en annen retning enn de to andre; de skulle møtes til avtalt tid klokka 15 øverst i Øksendal mandag ettermiddag. De fire dukket ikke opp og to timer senere ble de meldt savnet.

Det var dårlig vær i området og vanskelige leiteforhold. Søket ble gjenopptatt tirsdag morgen. Det skal nå, tirsdag ettermiddag, har vært sett et snøskred som har gått i søkeområdet mellom Nesset og Sunndal.

- Fanget opp signaler

Åndalsnes Avis har fått flere tips om at Anders Alfarnes i skrivende stund er på veg til området med lavinehunden Zico.

- Så langt jeg kjenner til er det fire lavinehunder i området. Flere skal også være på veg inn uten at jeg navnene på verken førerne eller hundene. Status nå klokka 15 tirsdag ettermiddag er at et Sea king redningshelikopter har fanget opp signaler som kan stamme fra skredsøker. Vi har ikke mannskap i området hvor skredet gikk; skredfaren er for stor til at vi tar sjansen på det. Vi er nå i ferd med å få på plass et mindre helikopter som kan gå lavere og eventuelt bekrefte signalene som er fanget opp, opplyste pressekontakt Arnfinn Fuglevåg ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Åndalsnes Avis i 15-tida tirsdag ettermiddag.

Litt senere tirsdag ble det avgjort at leiteaksjonen måtte innstilles grunnet ekstrem stor skredfare. Man håper nå at det skal bli kaldere vær slik at man på onsdag kan få tatt seg inn i skredområdet.

Følg saken på driva.no