Tips oss

Tips oss på 71 22 22 22

  • Ring 71 22 22 22
  • Send e-post til redaksjon@andalsnes-avis.no
Privatannonse

Denne dildoen har vært i magen på en torsk, som Bjørn Frilund tok på sildegarn, den 7. april. Hvor dildoen ellers har vært hen må bli opp til fantasien å tenke seg.
(Foto: Anders A. Hagen)

Denne dildoen har vært i magen på en torsk, som Bjørn Frilund tok på sildegarn, den 7. april. Hvor dildoen ellers har vært hen må bli opp til fantasien å tenke seg. Foto: Anders A. Hagen

Bjørn Frilund fikk mer enn han hadde regnet med i en av torskene som satt i garnet han dro opp mandag kveld (7. april). Fisken på bildet er fisket i dag, torsdag 10. april. Den er noe mindre enn dildo-torsken, som allerede er filetert og gitt bort. Til hvem sier historien ingenting om.
(Foto: Anders A. Hagen)

Bjørn Frilund fikk mer enn han hadde regnet med i en av torskene som satt i garnet han dro opp mandag kveld (7. april). Fisken på bildet er fisket i dag, torsdag 10. april. Den er noe mindre enn dildo-torsken, som allerede er filetert og gitt bort. Til hvem sier historien ingenting om. Foto: Anders A. Hagen

Bjørn Frilund har et idyllisk sted ved fjorden i Eidsbygda, og opplever ørn på nært hold nesten hver gang han er ute og fisker. Men opplevelsen med å finne en dildo i magen på en torsk tror han ikke han kommer til å oppleve igjen.
(Foto: Anders A. Hagen)

Bjørn Frilund har et idyllisk sted ved fjorden i Eidsbygda, og opplever ørn på nært hold nesten hver gang han er ute og fisker. Men opplevelsen med å finne en dildo i magen på en torsk tror han ikke han kommer til å oppleve igjen. Foto: Anders A. Hagen

1 / 3

Fanget torsk, fant dildo

Bjørn Frilund (64) trodde ikke det han så da han åpnet buken på fisken.

Frilund er ivrig hobbyfisker, bosatt i Eidsbygda i Rauma kommune, Møre og Romsdal. Mandag kveld dro han på fjorden for å trekke sildegarn, som han hadde satt.

Silda skulle brukes til agn for fiske med line. Som vanlig var det gått en hel del torsk i sildegarnet denne gangen også.

Men der sluttet det vanlige, denne kvelden. En av torskene, en rugg på fem, seks kilo, viste seg å inneholde en dildo. Intet mindre.

- Først plukket jeg ut et par hele sild. Men så kjente jeg at det var enda mer innerst i magesekken, forteller en ennå lattermild Frilund.

For han måtte både blunke med øynene, og se etter to ganger, på gjenstanden som dukket opp.

Når og hvor dildoen har kommet i magen på fisken er umulig å vite. Men Frilund holder en knapp på at torsken - og dildoen -  kommer nordfra. Kanskje Barentshavet.

- Det kan være en frustrert frue som har kastet dildoen over bord fra Hurtigruta, gjetter hobbyfiskeren, vel vitende om at alle slags historier er like sansynlige.

Dildoen har vært av den batteridrevne typen og en liten elektromotor sitter enda igjen i den minste delen av den. Ei ledning fra motoren stikker ut fra bakdelen, som ellers er tom. Om dildoen var ødelagt før den ble kastet, eller om den ennå fungerte er også umulig å si. Frilund fant i allefall ingen batterier i magen.

Fiskeren har erfart at torsken er svært glupsk nå i gytetida, men han synes det må være måte på. På den andre siden ser han at både farge og form på dildoen kan minne om en liten akkar (blekksprut). Fiskeren ser for seg at dildoen kan ha sunket ned mot bunnen med lit "svømmende" bevegelser.

Alle som tror at valget av sluk er veldig viktig for å få napp av torsk kan trolig revurdere dette.

- Du kan ikke ha blitt lurt?

- Nei, det ser jeg på som umulig. Fisken var sprell levende, da jeg dro opp garnet. Jeg måtte slå den i svime for å få den løs. Den var forresten feit og fin også, så den har ikke lidd noen nød.

- Har du opplevd noe liknende før?

- Aldri. Sjansen for å vinne i Lotto er nok større. Så jeg har levert inn lottokupongen, for å si det sånn.

- Men en gang dro jeg opp en komplett fiskestang med snelle og det hele. Ei skate jeg tok på line hadde viklet seg inn i utstyret. Dagen etter fikk jeg festet til stanga, som har sittet fast på ei båtripe.

- Hva gjorde du med dildo-fisken?

- Den er filetert og gitt bort, blunker hobbyfiskeren.

 

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
comments powered by Disqus

- Det kan være en frustrert frue som har kastet dildoen over bord fra Hurtigruta

Bjørn Frilund, hobbyfisker.
Siste nyheter

Brudd på lovverk

LOs sommerpatrulje fant 22 prosent brudd på lovverket i Møre og Romsdal.

Stadig flere båttjuverier

Antall båttjuverier økte med 17 prosent.

Vått, vilt og vakkert

Se 16 bilder fra ett av de mest populære arrangementene under fjellfestivalen.

200 på tur med Villmarksbarna

Mandag 6. juli var det møtt opp 200 spente deltakere til tur på Selsetra med Villmarksbarna.

150 på buadagen

Buadag i flott sommervær i Eidsbygda sist lørdag.

150 på buadagen

Buadag i flott sommervær i Eidsbygda sist lørdag.

Via Ferrata:

Norges Klatreforbund er kritiske til jernveger

Norges Klatreforbund mener jernstiger i fjellet bryter med norsk klatre- og friluftstradisjon, og frykter at etablering av slike vil skape en uheldig presedens.

Via Ferrata:

- Viktig for oss å ta hensyn til naturen

- Vi har vært i dialog med klatremiljøet i Rauma for å velge trase for Via Ferrata, forteller Helene Rødseth i Nordveggen

Tåkefaste på Romsdalseggen

Et utenlandsk par fikk mandag kveld hjelp av den alpine redningsgruppa til å komme seg ned fra Romsdalseggen.

Fjellfestivalen:

- Alltid spennende å åpne en utstilling

Olav Harald Ulstein har stått på for å bli ferdig med alle bildene til årets festivalutstilling.

Fjellfestivalen:

Ny aksjon for Nepal

- Foredraget på Åndalsnes er starten på innsamlingsaksjonen som har som mål å samle inn minst én million kroner til reiselivet i Nepal.

- Beboerne føler seg trygge

Søndag var det informasjonsmøte for beboerne ved Mannen.

Nedbør gir fortsatt fare for flom

Mye nedbør kan gi flom i Rauma mandag. NVE vasler om fortsatt flomfare på oransje nivå.

Fjellfestivalen:

Se 35 bilder fra åpninga

Nærmere 1000 personer deltok på åpninga av Norsk Fjellfestival 2015.

Fjellfestivalen:

Hedret med enda en pris

Hele familien ble mildest talt overraska da de ble overrakt prisen "Årets Fjellgeit 2015".