Tips oss

Tips oss på 71 22 22 22

  • Ring 71 22 22 22
  • Send e-post til redaksjon@andalsnes-avis.no
Privatannonse
Denne dildoen har vært i magen på en torsk, som Bjørn Frilund tok på sildegarn, den 7. april. Hvor dildoen ellers har vært hen må bli opp til fantasien å tenke seg.
(Foto: Anders A. Hagen)

Denne dildoen har vært i magen på en torsk, som Bjørn Frilund tok på sildegarn, den 7. april. Hvor dildoen ellers har vært hen må bli opp til fantasien å tenke seg. Foto: Anders A. Hagen

Bjørn Frilund fikk mer enn han hadde regnet med i en av torskene som satt i garnet han dro opp mandag kveld (7. april). Fisken på bildet er fisket i dag, torsdag 10. april. Den er noe mindre enn dildo-torsken, som allerede er filetert og gitt bort. Til hvem sier historien ingenting om.
(Foto: Anders A. Hagen)

Bjørn Frilund fikk mer enn han hadde regnet med i en av torskene som satt i garnet han dro opp mandag kveld (7. april). Fisken på bildet er fisket i dag, torsdag 10. april. Den er noe mindre enn dildo-torsken, som allerede er filetert og gitt bort. Til hvem sier historien ingenting om. Foto: Anders A. Hagen

Bjørn Frilund har et idyllisk sted ved fjorden i Eidsbygda, og opplever ørn på nært hold nesten hver gang han er ute og fisker. Men opplevelsen med å finne en dildo i magen på en torsk tror han ikke han kommer til å oppleve igjen.
(Foto: Anders A. Hagen)

Bjørn Frilund har et idyllisk sted ved fjorden i Eidsbygda, og opplever ørn på nært hold nesten hver gang han er ute og fisker. Men opplevelsen med å finne en dildo i magen på en torsk tror han ikke han kommer til å oppleve igjen. Foto: Anders A. Hagen

1 / 3

Fanget torsk, fant dildo

Bjørn Frilund (64) trodde ikke det han så da han åpnet buken på fisken.

Frilund er ivrig hobbyfisker, bosatt i Eidsbygda i Rauma kommune, Møre og Romsdal. Mandag kveld dro han på fjorden for å trekke sildegarn, som han hadde satt.

Silda skulle brukes til agn for fiske med line. Som vanlig var det gått en hel del torsk i sildegarnet denne gangen også.

Men der sluttet det vanlige, denne kvelden. En av torskene, en rugg på fem, seks kilo, viste seg å inneholde en dildo. Intet mindre.

- Først plukket jeg ut et par hele sild. Men så kjente jeg at det var enda mer innerst i magesekken, forteller en ennå lattermild Frilund.

For han måtte både blunke med øynene, og se etter to ganger, på gjenstanden som dukket opp.

Når og hvor dildoen har kommet i magen på fisken er umulig å vite. Men Frilund holder en knapp på at torsken - og dildoen -  kommer nordfra. Kanskje Barentshavet.

- Det kan være en frustrert frue som har kastet dildoen over bord fra Hurtigruta, gjetter hobbyfiskeren, vel vitende om at alle slags historier er like sansynlige.

Dildoen har vært av den batteridrevne typen og en liten elektromotor sitter enda igjen i den minste delen av den. Ei ledning fra motoren stikker ut fra bakdelen, som ellers er tom. Om dildoen var ødelagt før den ble kastet, eller om den ennå fungerte er også umulig å si. Frilund fant i allefall ingen batterier i magen.

Fiskeren har erfart at torsken er svært glupsk nå i gytetida, men han synes det må være måte på. På den andre siden ser han at både farge og form på dildoen kan minne om en liten akkar (blekksprut). Fiskeren ser for seg at dildoen kan ha sunket ned mot bunnen med lit "svømmende" bevegelser.

Alle som tror at valget av sluk er veldig viktig for å få napp av torsk kan trolig revurdere dette.

- Du kan ikke ha blitt lurt?

- Nei, det ser jeg på som umulig. Fisken var sprell levende, da jeg dro opp garnet. Jeg måtte slå den i svime for å få den løs. Den var forresten feit og fin også, så den har ikke lidd noen nød.

- Har du opplevd noe liknende før?

- Aldri. Sjansen for å vinne i Lotto er nok større. Så jeg har levert inn lottokupongen, for å si det sånn.

- Men en gang dro jeg opp en komplett fiskestang med snelle og det hele. Ei skate jeg tok på line hadde viklet seg inn i utstyret. Dagen etter fikk jeg festet til stanga, som har sittet fast på ei båtripe.

- Hva gjorde du med dildo-fisken?

- Den er filetert og gitt bort, blunker hobbyfiskeren.

 

Mer å lese på Åndalsnes Avis:

- Det kan være en frustrert frue som har kastet dildoen over bord fra Hurtigruta

Bjørn Frilund, hobbyfisker.
Siste nyheter

Ordføreren: Ikke flertall for Åfarnes-kutt

Ordfører Lars Olav Hustad (H) hadde med seg en gladnyhet til Åfarnes da han mandag kveld sammen med rådmann Oddbjørn Vassli stilte på folkemøte.

Hvem har hvilket verv?

Her kan du se hvem som har fått de ulike vervene i nemnder og utvalg i kommunen.

Rådmannen foreslår å drifte asylmottak selv

– Initiativet fra BRM Omsorg synes å være lite gjennomarbeidet og ha lite forankring i erfaringer og engasjement innenfor asylområdet, sier Oddbjørn Vassli.

– Spissformuleringer skaper oppmerksomhet

Det humoristiske hjertesukket til John Sylte, der han oppfordret til stans av prevensjonsmiddelsalg i Tresfjorden, tok av i helgen.

Skal ta ny stilling til Vestnes-sammenslåing

Rådmannen foreslår å utrede en sammenslåing med Vestnes, slik Vestnes ønsker.

Formannskapet tirsdag:

Rådmannen foreslår å drifte asylmottak selv

– Initiativet fra BRM Omsorg synes å være lite gjennomarbeidet og ha lite forankring i erfaringer og engasjement innenfor asylområdet, sier Oddbjørn Vassli.

Hvem har hvilket verv?

Her kan du se hvem som har fått de ulike vervene i nemnder og utvalg i kommunen.

Ordføreren: Ikke flertall for Åfarnes-kutt

Ordfører Lars Olav Hustad (H) hadde med seg en gladnyhet til Åfarnes da han mandag kveld sammen med rådmann Oddbjørn Vassli stilte på folkemøte.

Kulturskolen med juleperler

Se bilder fra kulturskolens juleforestilling.

– Ikke uten kommunens aksept

– Kommunen bør ha befolkninga med seg, det bør være bred aksept, sier eier av driftsorganisasjonen som ønsker å opprette nødmottak i Isfjorden.

– Bedre å drive asylmottak sjøl

Å drive et asylmottak gir kommunen bedre kontroll på innholdet, og muligheter til å tjene på det, sier mottaksleder i Sunndal.

Festivalsjef-pappa lover ikke sceneplass

Men RaumaRock-sjef Dag Inge Landbakk, er helt sikker på at om sønnen hadde blitt spurt, hadde han takket ja.

- Målet er å bli kretsmestere

Langfjorden jenter 14 har som mål å vinne kretsmesterskapet i futsal. Og laget spås å nå søndagens finale.

- Ikke fornøyd med sesongstarten

Men sportssjefen tror vi etter hvert kan forvente mer av lagbyggeren Sivert Hole.

Mål: 3,5 timer fra Lillehammer til Trondheim

Aktørene tar grep for å korte ned reisetiden.

Nav: - Arbeidsledigheten øker

Rauma har flere arbeidsledige enn fylkesgjennomsnittet.

Får spørsmål om å ta imot flere flyktninger

Rauma kommune er spurt om å øke antall flyktninger for bosetting, deriblant enslige mindreårige.

– Nå er det vinterstengt

Mandag ble Trollstigen stengt for vinteren.