– I vår kommune er lokale reiselivsbedrifter underleverandører til fjellfestivalen. Dette har bidratt til å utvikle lokale reiselivsbedrifter, mener Bakke.

Hun synes også at Norsk Fjellfestival sjøl er en reiselivsaktør, og viser til at organisasjonen tilbyr guidete turer, både under festivalen og ellers.

– Norsk Fjellfestival har vært nominert før. Men da falt de litt utenfor i forhold til statuttene til prisen. I ettertid er statuttene endret, og jeg er svært glad for at vi nå kan dele ut prisen til fjellfestivalen, sier turistsjefen.

Prisen ble delt ut under årsmøtet til Åndalsnes og Romsdal Reiselivslag, onsdag kveld.

Festivalsjef Solrun Sylte var bedt om å holde et lite innlegg om fjellfestivalen på møtet. Men det var mest for å sikre at festivalen var representert i salen. Prisvinneren ble nemlig holdt hemmelig helt til det siste. I pressemeldinga står følgende å lese:

Årets vinner av Reiselivsprisen for 2013 har i en årrekke vært involvert i ulike deler av reiselivet i Rauma. Vinneren har gjennom sin bedrift vært med å prege utviklingen av reiselivet i Rauma, og vært premissleverandør for retningen denne utviklingen skulle gå i. Kandidaten har vært både kreativ og nyskapende, og har utviklet sin bedrift i tråd med etterspørsel og trender i samfunnet.

Årets reiselivspris for 2013 går til en organisasjon som gjennom 15 år har levert gode opplevelser både sommer og vinter til titusenvis av tilreisende gjester i kommunen.

Vinneren har fokus på kvalitet i alle ledd, og setter sikkerhet i høysetet. Det holder med et fjell, er vinnerens eget slogun, men krydrer likevel både vinterarrangementet Romsdalsvinter og Norsk Fjellfestival sine sommerarrangement både med konserter, foredrag og de kårer også Årets Fjellgeit.Romsdalseggen-løpet er det siste arrangementet som festivalen har laget, en suksess allerede fra første stund.