Tokle, fra Isfjorden, gikk nylig ut med at hun begynner praksis som healer.Det gjorde hun via bloggen sin, Lillasjel, som har 7000 sidevisninger i måneden.

– Jeg er sjøl skeptiker. Det er bare sunt å være skeptisk. Og jeg lover heller ikke noe. Men jeg er svært nysgjerrig av meg. Når jeg fysisk føler energiene på kroppen, klarer jeg ikke ignorere det, sier hun. Faktum er at hun har en rekke opplevelser gjennom mange år, som tilsier at «det er noe der». Dette «noe» har hun testet ut på venner og kjente.

– Det har bygd seg opp med tida. Det er ikke noe hokus pokus, det er desverre ikke alle som kan hjelpes, Det handler om å formidle energiene vi har rundt oss. Det er noe vi alle har i oss. Men vi er alle forskjellige, med forskjellige evner. Noen er flinkere enn andre, enten det er sang, maling eller langrenn. Ikke alle kan bli verdensmester i alt, sier Tokle. Hun har øvd mye, og kommet frem til at evnene utvikler seg og blir sterkere, når de blir brukt.

– Jeg tilbyr også fjernhealing, og jeg har så smått begynt å rense hus. Det handler om å fjerne energier som henger igjen i huset. Tokle presiserer at hun starter på hobbybasis. Hun nevner sorgbehandling som et eksempel på hva healing kan brukes til.

– Det fjerner ikke sorgen, men sorgen kan bli lettere å leve med, fordi det fysiske «vondtet» som ofte følger med, kan lindres. Man kan bli mer avslappet, sier Raumas ferske tilskudd innen alternativ behandling.