Tips oss

Tips oss på 71 22 22 22

  • Ring 71 22 22 22
  • Send e-post til redaksjon@andalsnes-avis.no
Privatannonse

– Ikke uvanlig med vikeplikt

Høyreregelen. Vegen forbi Brønnsletta ved Åndalsnes er ikke forkjørsveg til tross for at det er en 80-sone.

Ettersom kampen for å få nedsatt fartsgrense forbi Brønnsletta ved Åndalsnes, ser ut til å være skrinlagt, er det håpet om å få bygd en gang- og sykkelveg på stedet beboerne nå klamrer seg til. Heller ikke det ser ut til å være spesielt nærliggende ifølge det vi skrev i Åndalsnes Avis sist tirsdag.

Og det er flere forhold som kan virke uklare når det gjelder trafikkforholdene ved Brønnsletta. Flere av beboerne vi har snakket med, reagerer på at hovedvegen forbi boligfeltet har 80 km fartsgrense samtidig som vikepliktsregelen fra høgre gjelder for begge utkjøringene fra Brønnsletta.

Men Jan Gunnar Sandblåst i Statens vegvesen sier dette ikke er utenom noe regelverk. Tvert om så er det relativt vanlig på fylkesveger av det han kaller gamlesorten. Trafikken arter seg som oftest som om det var forkjørsveg med vikeplikt, mener Sandblåst uten at han vil kommentere det konkrete tilfellet. Det betyr at trafikken på hovedvegen går først og at sjåfører som skal inn på veg er ekstra oppmerksomme og viker for hovedtrafikken.– Men dette høres ut som en uholdbar situasjon som lett kan skape farlige situasjoner?

– Vi har ikke noen oversikt som tyder på at det skjer ulykker særlig ofte på slike steder. Men kanskje forsikringsselskapene har andre tall og erfaringer. Vi får bare greie på når det er personskader inne i bildet, sier Sandblåst.– Er det aktuelt å se nærmere på forholdene ved Brønnsletta?

– Det spørs hvor overordna trafikken er på hovedvegen, hvor stor trafikken er inn på vegen og så videre. Det er en rekke faktorer som avgjør slike forhold. I helt enkeltstående tilfeller kan det også brukes vikepliktskilt uten at hoved- vegen er forkjørsveg. Hvis vi får en henvendelse fra kommunen om dette, så kan vi vurdere å se konkret på forholdene, sier Jan Gunnar Sandblåst.

Mer å lese på Åndalsnes Avis:
Siste nyheter

Ledere i Ålesund

Nordveggen tok med seg lederne i partnerskapsbedriftene på tur til Ålesund.

To-ferjesesongen kan bli utvidet

Under et møte i Molde fredag, fikk politikerne fikk sterke signaler om at to-ferjesesongen på Langfjorden vil bli noe utvidet.

Mange brukte ikke belte

Det var en storstilt kontroll av skolebarna på Åndalsnes i dag.

- Mer enn i fjor

Raumarussen fikk en veldig bra respons under innsamlingsaksjonen «Krafttak mot Kreft».

Telefontrøbbel hos politiet

Nødnummeret 112 fungerer som normalt.

To-ferjesesongen kan bli utvidet

Under et møte i Molde fredag, fikk politikerne fikk sterke signaler om at to-ferjesesongen på Langfjorden vil bli noe utvidet.

Ledere i Ålesund

Nordveggen tok med seg lederne i partnerskapsbedriftene på tur til Ålesund.

Kortur til Barcelona

En demo kvalifiserte Ungdomskoret til en korfestival i Spania.

Ikke bekymret for gjeldsøkning

Rauma kommune skal øke gjelda si med 200 millioner de neste par åra. Likevel bekymrer ikke rådmannen seg.

Flystreiken fyller togene

Flystreiken i Norwegian gjør at NSB får flere kunder. Også på Raumabanen opplever NSB økt trafikk, men markedsansvarlig Terje Fossum forteller at de fortsatt har god plass på toget.

Transportkomiteen kommer

Et stopp på Veblungsnes står blant annet på programmet når Stortingets transport- og kommunikasjonskomite kommer til Rauma fredag for å se på på mulighetene for utbygging av E136.

Anket dom - må betale

Han ble dømt til å betale cirka 300.000 kroner. Han anket, nå må han betale enda mer; sjøl krevde han over 700.000 kroner i erstatning.

Er Åndalsnes landets mest attraktive by?

Kommunaldepartementet skal kåre den byen som har best bærekraftig by- og stedsutvikling, men så langt har ingen nominert Åndalsnes.

VIDEO:

Se gullsmeden bli tåkelagt

Vi ble med da Istad Ur og Optikk testet tåkekanonen sin onsdag.

Kirkevalgslistene er klare

De foreløpige listene til kirkevalget er i Møre bispedømme er nå klare. Åtte kandidater er fra Romsdal.

Åpnet kontor i Molde

Når Fannefjordtunnelen begynte å stenge om kvelden fikk flere av kundene til Mikael Paulonen problemer med å komme seg til Åndalsnes. Derfor måtte han tenke nytt.

Øker ferjekapasiteten

Ferjekapasiteten øker. Men ikke over Langfjorden...