Jernbaneverket har gjort en stor jobb med å rydde langs jernbanen, men det er ennå mye som gjenstår.

- Jernbaneverket har gjort en kjempejobb, og de har tatt mer enn de hadde trengt, med tanke på sikkerheten. De ser også at det er viktig at utsikten er god på en strekning som Raumabanen. Desverre er det mye igjen. Ei utfordring er at en del trær står på privat grunn, forklarer Terje Fossum i NSB.

NSB og Jernbaneverket mener det er viktig å få til en god dialog med grunneierne

- Noen er enkle å få med på dugnad, mens andre ønsker ikke hverken turisme eller skogrydding. Da kan kommunen være en god pådriver, og vi forsøker selvsagt å få en god dialog, sier han.

Kundeundersøkelsene viser at de reisende stort sett er svært fornøyd med Raumabanen, men at dårlig utsikt er et problem der, som så mange andre steder i landet. Mange steder gror igjen.

- Det er ikke avgjørende, de reisende gir totalt en god tilbakemelding, men vi må gjøre en dugnad for å få utsikten bedre. Både innenfor gjerdet, som er Jernbaneverkets ansvar, og utenfor, sier han.

Ryddearbeidet fortsetter

Ivar Lauritzen, banesjef i Jernbaneverket, forteller at de fortsetter arbeidet med å rydde langs banen.

- Det vi fokuserer på først er å rydde opp der vi allerede har ryddet, og så skal vi rydde enda mer, sier han.

Det er spesielt viktig på typiske turiststrekninger, som Raumabanen, er.

- Banen er nødt til å ha utsikt. For det første skal togturen være sikker, komplett og konfortabel. I tillegg skal det være en opplevelse for de reisende, sier han.