Det er fjerde gang bandet MOS spiller konsert på RaumaRock, og tradisjonen tro lover vokalist Per Devold mimrestemning.

– Vi spiller sanger som var populære på 70-tallet, og prøver å skape en trivelig kveld for både gammel og ung, sier Devold som sammen med Harald Morstøl, Frode Bredeli Aarsbog, Aage Stangenes og Harald Jakobsen utgjør bandkvintetten MOS.

– Så dere har ikke noen nye låter i ermet?

– Nja, kanskje det blir noen overraskelser, sier Devold lurt.

Han kan fortelle at bandet har lagt ned et par øvingsdager før torsdagens konsert.

– Vi må repetere litt siden det er flere av oss som begynner å dra på åra, humrer Devold.

Kan bli utsolgt

De siste åra har MOS spilt for fullt telt under RaumaRock. Og ifølge PR-ansvarlig, Viola Wenaas Myrann, er det sannsynlig at også årets konsert kan bli utsolgt.

– Det er jo grenseløst artig at så mange vil komme å høre på oss. Det underbygger filosofien vår om å kunne bidra til noe positivt når vi kan spille over 30 år gamle melodier til et stort spenn av generasjoner, sier Devold.

Det er snart 38 år siden kameratgjengen kjørte rundt i en lyseblå Ford Transitt på Sunnmøre, Møre og Romsdal og Trøndelagen, og spilte varierte låter med alt fra Beatles, ABBA, Rolling Stones, Status Quo og Jahn Teigen.

– Vi ser igjen folk blant publikum som vi så for 30 år siden. Kan det bli bedre enn det? spør Devold og ler.

MOS avslutter torsdagens arrangement i festivalteltet under årets RaumaRock. Tidligere på dagen holder Vidar Johnsen konsert på Nesaksla, og senere i festivalteltet.