Sokneprest John Sylte kom med et tydelig budskap under friluftsgudstjenesten ved Sagelva på søndag. Han utfordret våre fordommer og ikke minst hvordan vi alle blir et lett bytte for propaganda og såkalte vedtatte sannheter.

Og det er tiggerne som sitter i gatene her i landet John Sylte tok til orde for. Han fortalte om egne opplevelser fra i sommer der han hadde gjort hva han kunne for å unngå blikkontakt med bedende tiggeøyne. Han gjorde dette fordi han var et offer for fordommer om at dette er tiggere som er en del av organisert kriminalitet.

Men John ble korrigert av sønnen sin som spurte om de som kristne ikke var forpliktet til å gi penger til de fattige.

John Sylte oppfordret i talen sin til at vi må gi av vår overflod til mennesker som trenger det og ikke være så opptatt av å vite hva det vi gir blir brukt til.

En fersk forskningsrapport viser nemlig, i følge Sylte,  at romfolket som tigger i Norge, i stor grad er fattige mennesker som trenger den hjelpen de kan få,.

Gudstjenesten var en del av et samarbeidsprogram ved Sagelva på søndag. Her sto menighetsrådet for servering av rømmegrøt og spekemat i tillegg til kaffe og kaker og Brøste og Stuguflotten kulturlag sto bak aktivitetene på området.