– Jeg har ikke nøyaktige tall på antall utskrevne parkeringsgebyrer, men det har nok passert 100, kan prosjektleder Kommunalteknikk, Eivind Myklebostad, opplyse om.

Det har gått fire måneder siden Rauma kommune iverksatte håndhevningen av parkeringsordningen i Åndalsnes sentrum. Ifølge prosjektlederen er ikke formålet å skrive ut flest mulig gebyr, men å sikre en god parkeringsflyt til beste for dem som skal handle og drive næring i sentrum.

Ordningen er slik at bilister kan parkere gratis i inntil tre timer i Åndalsnes sentrum med bruk av parkeringsskive. Overholdes ikke parkeringsreglene, kan det dukke opp et gebyr på kr 500 i ruta. Og sjøl om parkeringsvert Tormod Lien har fått bruk for håndhevingsmyndigheten, viser det seg at de fleste som har fått parkeringsgebyret retter seg etter det.

– Det er ikke så mange som klager. Til sammen har vi fått inn i underkant av ti klager, sier Myklebostad. Inntauing av kjøretøy har de foreløpig ikke hatt behov for.

Ikke bare sentrum

Det er ikke bare i Åndalsnes sentrum bilister kan få utskrevet parkeringsgebyr.

– Vi har fått håndhevingsmyndighet fra Vegdirektoratet som gjelder hele kommunen. Men det er sentrum vi har fokusert mest på, forklarer prosjektlederen.

– I tida som kommer vil vi også fokusere på områder utenfor parkeringssonen. Får vi tips om ureglementert parkering andre steder, har vi også ha mulighet til å skrive ut gebyr der, legger han til.

God effekt

Rauma kommune har sett en god effekt av innføringen av tretimers gratis parkering i sentrum.

Ifølge Myklebostad er effekten forsterket nå som ordningen kan håndheves fullt ut.

– Tilbakemeldingene fra parkeringsverten er at ordningen fungerer bra, sjøl om det er en del utfordringer i sommersesongen med mange busser som skal ha plass, sier prosjektlederen og legger til at ordningen skal evalueres til høsten.