"Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", er det noe som heter. Det mottoet måtte nok arrangører og deltagere trykke til sitt bryst etter den ekstremt våte åpningen av friluftsleiren.

Festivalen er et samarbeid mellom speidere, turistforeningene, jeger- og fiskerforeninger, friluftsråd, FNF, Rauma kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, og 4H. Deltagerne er i alderen 13 til 17 år, og de skal få oppleve mye i løpet av de neste dagene.

På programmet står blant annet fjelltur, volleyball, skyting med pil og bue, ridetur, fiske, klatring, kajakkpadling og mye mer. Selv om regnet høljet ned under åpningen, så ikke det ut til å legge noen demper på stemningen.

Den høytidelige åpningen stod blant annet ordføreren, speidersjefen og festivalsjefen for.

- Husk å ha det gøy, og husk å få hvertfall en ny venn mens dere er her, sa speidersjef Mai-Britt Roald til deltagerne.

Hun har lang erfaring med leir, og også med dårlig vær.

- En gang var jeg på fjelltur med mange blinde og svaksynte. De sa det var bra at det regnet, for regnet kan man smake på og alt lukter sterkere. Så vi kan heller se på regnet som en bra ting, mente hun.

- Ta med venner på telttur

Hun oppfordret også ungdommene til å ta vare på andre etter leiren er over.

- Husk at det ikke er alle som kommer tilbake på skolen med like mange opplevelser. Hvis dere kan ta med noen som kanskje ikke får reist noe sted på teltur før skolen begynner igjen, så hadde det vært veldig bra.

I stedet for snorklipping ble det stokksaging under åpningen. Speidersjef May-Britt Roald, ordfører Lars Olav Hustad og festivalsjef Solrun Sylte var blant de som var med og åpnet leieren. Foto: Stine Vandevjen Olsen