- Turen til Store Trolltind blir ikke noe av hele uka. For mye snø gjør at det ikke er forsvarlig å gå der. Og så er turen til Tarløysa via Blåfjellet avlyst fordi de to påmeldte trakk seg. Turen til Høgstolen som ble gjort om til skitur hadde bare én påmeldt, så også den er avlyst, forteller festivalsjef Solrun Sylte.

Men bortsett fra det, kan festivalsjefen bekrefte at turene går som planlagt.

- God erfaring

Skodda henger tungt over Åndalsnes tirsdag morgen. Og det er vått. Festivalsjefen får opplyst fra frivillige i teltet på Standplass at alle påmeldte møtte opp til turene klokka 07 i  dag tidlig.

- Det er imponerende. Men vi vet jo at de får en bra tur uansett vær. Du drar med deg litt erfaring fra en tur i dårlig vær. Man husker kanskje også bedre enn tur som krever litt av deg, enn en tur der du bare går og nyter utsikta.

Disse turene står på programmet tirsdag morgen: Svartvasstind, Romsdalshorn, Bispen (Østeggen), Kvanndalstind, Olaskarstind rundt og Romsdalseggen.

Kan velge andre turer

Festivalsjefen sier at det er opp til fjellførerne å vurdere om de vil gå for den planlagte turen, eller i samråd med deltakerne bli enige om en alternativ tur.

- Eller så velger de å gå for den planlagte turen og heller vurdere undervegs. Men det er langt ifra sikkert at de når noen topp. Det er blant annet avhengig av om deltakerne har med nok klær til å gå våte en hel dag, sier hun.