Det forteller Arild Molstad som er én av flere personer som står bak innsamlingsaksjonen som foregår gjennom stiftelsen Varde. Han har reist mye i Nepal, har kjentfolk der i tillegg til at han jobber som rådgiver for flere land der turisme er bistandsverktøy.

- Vi ser at hjelp på denne måten har en varig effekt, sier Molstad.

Målet med aksjonen som kalles "Reis Nepal", er å samle inn minst én million kroner som skal bidra til at reiselivet i Nepal kommer seg på beina så raskt som mulig etter jordskjelvkatastrofen.

- Effektivt mottaksapparat

- Vi kan ikke si at ikke noe penger vil gå til å få pengene inn til Nepal, men vi har et effektivt apparat på begge sider.  Vi har kontakter i Nepal som vi er sikre på er pålitelige. Vi stoler på mottaksapparatet, sier han videre.

Han forklarer at pengene ikke vil gå til store aktører, men til for eksempel såkalte tehus, kafeer langs vegen, utbedring av stier og mindre reisebyråer.

Auksjon på Raumadagen

Auksjonen som ble holdt i Åndalsnes sentrum under Raumadagene lørdag, samlet ifølge Molstad inn 6900 kroner til aksjonen "Reis Nepal".

Mandag kveld skal en av personene bak aksjonen, David Durkan, holde foredraget "In the wake of the Quake" på Norsk Fjellfestival sin Standplass.

- David har nettopp vært fire uker i Nepal og har sett forholdene der nå. Den første fasen der nødhjelpen har hovedrollen er nå over. Nå skal landet gjenreises. David vil fortelle om hva som må til nå. Vi ønsker å bidra med hjelp til selvhjelp, sier Molstad.

I forbindelse med foredraget vil det også bli holdt en auksjon til inntekt for aksjonen.