– Vi vil vise folk hvor lett det er å ta i bruk naturen for å trene. Naturen er jo et treningssenter som er åpent 24/7 alle dager i året, og den nye parken er flott sted for å drive aktivitet, sa fysioterapeut ved Frisklivssentralen, Ann Gørill Riise, før hun satte i gang oppvarmingen.

Under åpningen oppfordret nemlig Frisklivssentralen alle de frammøtte til å bli med på utetrening hvor de demonstrere et treningsopplegg som er perfekt for parker og andre uteområder. Og folk kastet seg med. Gående og bulgarsk utfall, trening med strikk og planke var bare noen av øvelsene som foregikk på parkområdet.

– Det er kjekt med litt aktivitet, sa Else Karin Dahle etter å ha hoppet i den nye parktrappa.

Gullgraving

Også for de minste foregikk det spennende aktiviteter. I store sandkasser hadde Sparebanken Møre gjemt gull. Ivrige små og litt større gravde nysgjerrig i sanda.

– Vi har allerede funnet masse gull, sa Leonora og Helene som snart skulle veksle inn gullet i gullsjokolade. Det var nemlig premien dersom man fant fem gullklumper.

- En fin måte å lære barn om sparing på, forklarte Hilde Kittang Alnes i Sparebanken Møre.

Nesparken eller Byparken?

– Sjøl om vi har flotte fjell og mye natur, er jeg kjempeglad og kjempestolt over at grønne lunger i nærmiljøet prioriteres, sa kommunegartner Anne Lise Larsen under åpningen.

Hun håper parken vil by på bruksmuligheter for enhver, og fortalte blant annet at det vil bli anlagt hageavdeling hvor det er tillatt med slang.

– Vi har brukt Byparken som arbeidstittel, men du kan kalle den Nesparken, sa kommunegartneren før hun ga ordet til ordfører Lars Olav Hustad som erklærte offisielt parken åpnet.

Ikke helt ferdig

Med aktiviteter både for store og små, så de frammøtte ut til å kose seg på parkåpning i sommersola.

– Jeg er veldig fornøyd med parken sånn den har blitt, men jeg ser fram mot å fortsette arbeidet med å ferdigstille den, sa Larsen som sjøl hadde deltatt på treningsopplegget.