Søndag ettermiddag går bokstavelig talt startskuddet for Norsk Fjellfestival. På jordene ved Trollveggen Camping, på Horgheim, blir det storslått markering når den 17. fjellfestivalen åpnes.

For det er et helt spesielt jubileum som skal feires - nemlig 50-års markeringen av førstebestigningen av Trollveggen. Og det er selveste Ole Daniel Enersen fra det norske førstebestigningslaget som vil markere starten på festivalåpninga.

- Trollbindende

Ifølge festivalsjef Solrun Sylte vil åpninga også by på en spennende og stemningsfull forestilling når "Sagnet om Trollveggen" kommer til liv med nyskrevet musikk, koreografi og dans.

- Dette blir trollbindende, historisk og magisk der Romsdalen er på sitt mektigste - med Romsdalshorn og Trollveggen som både kulisser og deltakere, sier Sylte i ei pressemelding.

Det er komponist Filip Eidsvåg, formidler Anne Hungnes og Gro Malones med sitt Danseverksted som har gitt historien en ny tolkning. Med musikk og dans skal fortellingen dramatiseres av Danseverkstedet. Anne Hungnes står for selve fortellingen av historien.

- Vi gleder oss mest av alt på vegne av barna som skal framføre denne historen. De har stått på og øvd hele uka, sier Gro Malones.

Årets Fjellgeit

Norsk Fjellfestival og DNT Ung skal også dele ut Årets Fjellgeit under åpningen. Grytten Bondekvinnelag og ungdomslaget Romsdalshorn sørger for at publikum får nok mat og drikke.

- Det blir ei spektakulær åpning som alle bør få med seg, sier festivalsjefen.

Muligens sol

Værmeldingene lover foreløpig godt i forkant av festivalåpningen søndag ettermiddag. Ifølge yr.no blir det hvertfall oppholdsvær. Og så er det jo lov å håpe at sola titter frem.