Det var en stolt ordfører som gikk opp på scena og kunne erklære Rådhusplassen for offisielt åpnet fredag kveld.

– Rådhusplassen er et kjempeløft for hele kommunen. Vi kan nå skape en ny tidsregning for Åndalsnes sentrum, sa Lars Olav Hustad før han ga plass til Jo Nesbø og Lars Jones på scena.

Sang og historier

Nesbø og Jones, som begge er oppvokst i Molde, har blitt en duo hvor Nesbø forteller historier og spiller sanger sammen med multiinstrumentalisten Jones.

Med humoristisk vinkel fortalte Nesbø blant annet historien bak låtene, om ungdomstidas utfordringer, om mora som sendte ham på danseskole og om interrailen sammen med vennen Vidar som endte på Otta på grunn av matforgiftning. Jones briljerte på såvel munnspill som på bass. Dette førte til latter og god stemning blant de godt over 1000 publikummerne i regnværet.

«Her kommer Molde»

Duen serverte låter som «Håp», «Syk», «Rumba med Gunn» og «Faren til Ivar» før den drøyt timelange konserten ble avsluttet med «Børs kafé» til allsang og dans blant de oppmøtte. Men da beskjeden om at Molde ledet 2–0 over Sarpsborg kom, fikk musikerne beskjed av ordføreren om at siste sang måtte bli «Her kommer Molde».

– Gratulerer med ny Rådhusplass, sa Nesbø og takket for seg fra scena.

– Peneste publikummet

– Jeg har ikke rukket å se så mye på Rådhusplassen, men det ser fint ut, sa Nesbø til Åndalsnes Avis etter konserten.

Han synes det ble en fin konsert fredag kveld.

– Det er jo det peneste publikummet i landet, smilte musikeren og forfatteren som kunne avsløre at han er en ivrig klatrer.

– Jeg har klatra litt i Bobleveggen tidligere. I morgen håper jeg på å kunne prøve ut noen andre klatreruter her i området.