Egentlig starter ikke de daglige bussavgangene fra Åndalsnes til Venjesdalen å gå før fredag 3. juli.

- Interessen for Romsdalseggen er enorm, og det har den vært i to måneder allerede. I to måneder, gjentar reiselivssjef i Rauma, Hilde Gråberg Bakke.

Hun forteller at det var mellom 12 og 14 personer som torsdag morgen hadde tatt sjansen på at det gikk an å få kjøpt seg billett til Romsdalseggen-bussen.

- Ikke joggesko

- Derfor fikk vi ordnet en buss slik at de kom seg av gårde. Vi ba alle om å ta kontakt med oss etterpå slik at vi får vite hvordan forholdene er der oppe. Det var to personer som bare hadde joggesko på seg. De ble anbefalt å gå opp fra Åndalsnes, men valgte likevel å bli med bussen, sier reiselivssjefen.

Hun forklarer at de har utsatt sesongstarten på grunn av snøforholdene, men ikke med mer enn et par dager. Den egentlige sesongstarten var satt til 1. juli.

Informerer om snø

- Vi har vurdert det slik at vi kan starte buss-sesongen nå fordi vi er flinke til å formidle at det er snø og at de trenger fjellsko med god såle. Gjerne også gamasjer og staver, råder Bakke.

Ifølge ho er det tørt oppå eggen.

- Oppå er det veldig få plasser man trenger å gå på snø, men fra Jamnåbotn og opp til toppen av eggen er det snø. Det ligger i skyggesiden, og skulle vi ventet med åpning til det ble snøfritt der, må vi vente til august, fortsetter reiselivssjefen, og legger til at de har blitt fortalt at snøen der skal være hard og fin å gå på.