I ei pressmelding fra konsernet onsdag ettermiddag heter det:

"PartnerPlast AS fra Åndalsnes, en leverandør av avansert utstyr til den internasjonale seismikk- og offshoreindustrien, kjøper modell og formverkstedet Molstad Modell & Form AS på Moelv i Ringsaker kommune.

Molstad Modell & Form (Molstad) har gjennom mange år vært leverandør til PartnerPlast og har over tid blant annet også spesialisert seg på å gjennomføre prosjekter og levere former til produkter i plastmaterialet polyuretan.

- Vekststrategi

Oppkjøpet av Molstad er et sentralt neste steg i vår vekststrategi, der vi styrker kompetansen vår på modell og form samt får et miljø som kan håndtere polyuretanstøping som PartnerPlast skal bli en sterk produktutvikler og produsent på framover, sier administrerende direktør Tom Samuelsen i PartnerPlast.

PartnerPlast lanserte nye polyuretanprodukter til seismikkindustrien under EAGE-messen tidligere i år der Molstad har vært en god bidragsyter i utviklingen.

I tillegg til å være ledende innen sitt område har også Molstad en solid posisjon blant industrien i Hedmark og Oppland.

- PartnerPlast har en klar ambisjon om å videreutvikle det sterke miljøet og kompetansen som allerede finnes i Molstad. Dette gjør vi nå gjennom etablering av polyuretanstøping i dagens lokaler på Moelv. Dessuten ønsker vi også gjennom Molstad å knytte oss enda tettere til innenlandsindustrien, sier Tom Samuelsen.

Egen enhet

Molstad forblir en egen juridisk enhet og lokalisert i Moelv og vil satse på videre ekspansjon og vekst.

Oppkjøpet vil ikke påvirke Molstad Modell & Form sine leveranser og utviklingstjenester til andre kunder som i dag ikke er en del av PartnerPlast sin kundeportefølje. Dagens administrerende direktør, Tor Henning Molstad, blir med videre i rollen.

- Vi kjenner PartnerPlast godt gjennom mange års samarbeid og har sterk tro på at det er riktig for Molstad å få dem som eier nå. Dette vil styrke selskapet og dermed forutsetningen for å levere enda bedre produkter og tjenester til nåværende og nye kunder, og jeg gleder meg til å bli med videre, sier administrerende direktør og tidligere hovedeier av i Molstad Modell & Form AS Tor Henning Molstad.

Fakta om bedriftene

Molstad Modell & Form AS omsatte i 2014 for cirka 11 millioner kroner, og har 9 ansatte. Selskapet er lokalisert i Moelv og ble etablert i 2002.

PartnerPlast AS er lokalisert i Åndalsnes. Selskapet omsatte for ca. 140 millioner kroner i 2014, og har 44 ansatte. Selskapet er ledende innen design, konstruksjon og rotasjonsstøping av plast, og er en viktig produsent og leverandør av offshore- og seismisk utstyr, samt andre industriprodukter.

PartnerPlast AS eies av Investinor, Salvesen & Thams Invest AS, Norsk Mineral og Oskar Invest AS".