Dyrere utenlandsferie gjør at flere nordmenn legger om sine sommervaner. Ferske tall fra DNT viser at 1,2 millioner ønsker å følge en T-merket sti i sommer. Nå skal turfolkets stiminner samles i ny nettportal for å inspirere enda flere til fjells.

Den norske kronen har blitt kraftig svekket etter stupende oljepris og rekordlav styringsrente. Det betyr at ferieturen svir ekstra i lommeboka til nordmenn som skal utenlands i sommer. En fersk undersøkelse, gjennomført av TNS-gallup på oppdrag fra Den Norske Turistforening (DNT), viser at hver fjerde nordmann har planer om å følge en T-merket sti i sommer. I tillegg svarte halvparten av de spurte av fottur i fjellet er den beste måten å oppleve Norge på.

- Det er utrolig gøy å høre at mange planlegger en tur på de over 22.000 kilometerne med T-merkede stier i sommer. Selv om våren har vært usedvanlig kald, har vi nå åpnet dørene på våre betjente hytter for sommersesongen. Medlemstallet vårt er rekordbra, noe som viser at mange vil ut i naturen i sommer, sier Nils Øveraas, generalsekretær i DNT.