NVE uttaler blant annet:

"Sannsynligheten for stor flom er størst i elver som drenerer fjellområdene fra nord i Rogaland til og med Rauma i Møre og Romsdal. Sannsynligheten for stor flom er også større enn vanlig stedvis i indre Troms, i indre strøk nord i Nordland og i vestlige fjellområder på Øst- og Sørlandet. Fortsatt vil værforholdene fremover avgjøre hvordan snøsmelteflommen utvikler seg.

Det er fortsatt mye snø i fjellet i Sør-Norge, samt i fjellområdene i indre strøk av Nordland og Troms.  Det har vært en gunstig utvikling med mye snøsmelting i fjellet i løpet av siste uke, men det er fortsatt mer snø enn normalt på denne tida av året.

Fra onsdag/torsdag ventes stigende temperatur og økende snøsmelting i høyfjellet, spesielt fra Trøndelag og sørover, med påfølgende vannføringsøkning i vassdrag fra fjellområdene. Det ventes lite nedbør de nærmeste 2-3 dagene. Fra onsdag og mot helgen ventes nedbør i Nordland, og til helgen ventes noe nedbør i Sør-Norge. Dette vil medføre økende vannføring spesielt i vassdrag fra fjellområdene.

Hvor stor vannføringen vil bli fra midten av uka og framover er usikkert, men den ventes å øke og holde seg høy i noen dager. NVEs varslingstjeneste følger situasjonen tett. Eventuelle flom- og jordskredvarsler vil bli publisert på www.varsom.no, hvor man alltid vil finne oppdatert informasjon, blant annet sanntidsinformasjon om vannføring fra noen av de snørike vassdragene