Det var i 2000 Hartviksen og Olsen dannet Betongpartner AS og kjøpte Elementfabrikken på Øran i 2003. Siden den gangen har det blitt mange selskap og fusjoner.

– Partnergruppen AS, bestående av flere underselskaper, fusjonerte med Christie Holding AS – med sine underselskaper – i 2010. I 2012 ble Christie & Opsahl og Betongpartner AS, solgt til KB Gruppen Kongsvinger AS. Etter det ble vi enige om at de to selskapene som sto igjen, Elementpartner AS og Natursteinspartner AS, på denne siden av fjorden, var det naturlig at vi tok over, forteller Arild Hartviksen.

Enighet

Dette var en løsning som alle eierne var enige om, og fra 1. juli i år, er disse to selskapene tilbake 100 prosent på lokale hender. Der det hele begynte.

– Lokalt eierskap er ofte bra for en lokalbedrift, og dette med lokal tilhørighet er også viktig for oss. Dette er to selskap som går veldig bra i dag, og vi vil forsøke å videreføre det arbeidet, lover Hartviksen.

Tunnel

Natursteinspartner AS holder til på Gjermundnes og leverer naturmurstein til det offentlige, næringslivet og private. Elementpartner AS, med Elementfabrikken på Øran, lager betongelement til bygg og anlegg.

– Akkurat nå har vi har vi levert en tunnel på den nye traseen til E 6 i Gudbrandsdalen, og avslutter i august/september leveransen til Eikrem panoram i Molde, som er den største ordren vi har hatt, opplyser Hartviksen.

Omsetning

De to selskapene har til sammen cirka 45 ansatte der 9 sitter på kontoret på Teglverket. Elementpartner hadde en egenproduksjon på 40 millioner kroner i 2014 og den totale omsetningen i fjor var på 87 millioner kroner.

Makebytte

I 2012 fikk Elementpartner AS makebyttet en tomt med Rauma kommune på Øran, med utgangspunkt i at de skulle bygge en ny elementfabrikk på tomten. Den gangen så man for seg en investering på vel 160 millioner kroner.

– Vi jobber fortsatt med å realisere dette prosjektet. Det er noe vi kommer til å ta stilling til i tiden som kommer. Det er en stor investering. Kostnadene for dette prosjektet må nok vesentlig ned i pris for å kunne realiseres, men vi har tro på at det er innen rekkevidde.

– Så den gamle elementfabrikken fungere greit?– Ja, vi må ikke bygge ny. Hva vi skal gjøre med tomten hvis ikke, har vi ikke bestemt oss for, sier Hartviksen. Han påpeker at nøkkelen til utvikling i Rauma er nye arbeidsplasser, noe de vil prøve å være en bidragsyter til.

– Men det er urolige tider, og det vil i nærmeste fremtid ikke bli bygd like mye som i tiden som har gått, tror jeg. Da gjelder det å være i forkant. Det blir vår største utfordring fremover, sier han.