– Jeg er veldig fornøyd og mildt sagt begeistret, sier brannsjef Falke Haugen til Åndalsnes avis.

– Her har vi fått en førsteklasses utrykningsbil med tipp topp moderne utstyr. Den har nytt nødnett, det nyeste elektroniske utstyret og god plass. I tillegg er det en sikker bil for vi som skal bruke den, legger Haugen til.

Skiftet ut

Tidligere var det en gammel ambulanse som fylte rollen. Den var moden for utskifting. Den nye bilen vil ha en kombi-rolle som uttrykking- og kommandobil. Det er brannvakta som disponerer den og dette er kjøretøyet som rykker først ut.

– Jeg er veldig fornøyd. Bilen er romslig, den har fine løsninger for redningsutstyr og det er klargjort for røykdykkersett i baksetet. Dette gir oss stor allsidighet, fortsetter han.

Brannvesenet har også en såkalt medic-rolle der de er i stand til å rykke ut og utføre livbergende førstehjelp, blant annet med hjertestarter. Den nye bilen vil styrke beredskapen og utryningsevnen betraktelig.Haugen forteller også at de har opprette en ny stilling i forebyggende avdeling. Brannforebygging er et stort satsingsområde, og den nye stillinga vil ha ansvar for å bedrive utdanning, opplysning og tilsyn ved særskilte brannanlegg m.m.

– Jeg må bare få berømme kommunen som satser på oss og tilfører ressurser. Det er helt fantastisk.