Det pågår fortsatt jakt på jerv i beiteområdet til vestre Rauma beitelag. Beiteområdet ligger i sin helhet utenfor forvaltningsområdet for jerv, og det er dermed lav terskel for uttak av rovdyr som er ventet å gjøre skade.

Fylkesmannen har vurdert at det fortsatt er et skadepotensiale og at felling er den eneste tilfredsstillende løsningen for å hindre framtidig skade på sauebesetningene.

Jerven er sett

Rune Horvli ved rovviltutvalget i Rauma kommune opplyser over telefon at jerven har blitt observert flere ganger nå nylig.

- Det har blitt dokumentert jerv i beiteområdet flere ganger i juni. Det er blitt observert spor og viltkameraet ved jervebåsen i Innfjorden viste besøk av jerven senest om kvelden 9. juni. Den har også blitt observert av en jeger i fellingslaget, uten at det ble felling.

Jervebås og jaktlag

Det er satt opp to jervebåser, en i Innfjorden og en i Måndalen, samt etablert et jaktlag for å ta jerven. Løyve til skadefelling blir fornyet i små perioder i samråd mellom rovviltutvalget, fellingslaget og Fylkesmannen.

Til nå har det vært vanskelig jaktforhold med dårlig vær.