I april ble Arvaken SB kåret til den beste studentbedriften i Møre og Romsdal. 3. - 4. juni deltar de på NM for Studentbedrifter i Oslo. Der skal de kjempe mot de beste studentbedriftene fra hele landet om EM-billett og hederstittelen Norges beste Studentbedrift 2015. Bedriften har utviklet nyskapende hjelpemidler som reduserer den tidkrevende prosessen det er å drive med vedlikehold og rens av malepensler.

– Vi gleder oss masse til å delta på NM, både for å knytte nye kontakter, lære mye nytt og få vise frem det vi har jobbet så hardt og lenge med. Vi satser alt, og målet er å få komme med til EM i juli! sier Stine Bae Laugen, daglig leder i Arvaken SB.

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter kompetanse og kunnskap om bedriftsetablering gjennom et år med oppstart, drift og avvikling av egen bedrift. Bedriftene drives med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen, og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv.

Får etterspurt erfaring

– De som har drevet Studentbedrift har store fortrinn når de skal ut i jobb. De har erfart samarbeid, opparbeidet nettverk, fått grunnleggende erfaring med verdiskapingsprosesser – og de har erfart teori i praksis, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. Høgskolen i Ålesund regnes blant de beste i Norge på praktisk entreprenørskapsopplæring, og studentbedrifter fra høgskolen har hvert år utmerket seg på nasjonalt nivå.

Ønsker flere studenter

Det var totalt 60 studenter fra Høgskulen i Volda og Høgskolen i Ålesund som drev Studentbedrift i skoleåret 2014/2015.

– Høyere utdanning bør ta satsingen på entreprenørskap inn over seg og gi et bredt entreprenørskapstilbud til alle studenter. Det er utdanningsinstitusjonenes samfunnsoppdrag å utdanne for et arbeids- og næringsliv i rask endring. Entreprenørskapskompetanse er helt vesentlig for fremtidens arbeidstakere og arbeidsskapere, sier Kine Berild Norheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal.