– Det ser helt grusomt ut her, det er ei slagmark. Telt og personlige eiendeler ligger strødd ut over et kjempestort område. helikopteret har gått i skytteltrafikk, og jeg tror de fleste skadde er fraktet ut. Noen av de 22 omkomne er her oppe fortsatt, forteller hun på telefon.

Hun sier de mange hundre gjenværende i leiren, nå er opptatt av å pakke sammen. Hun anslår det vil kunne ta flere uker å få ryddet området. Hun beskriver dager med mye dramatikk.

– Og forferdelig mange sterke historier. Folk er veldig preget av det som skjer i landet. Det vi opplever her oppe er bare filleting i forhold til i Katmandu. Her er 22 mennesker bekreftet omkommet, mens det er mange tusen i resten av landet. Folk er levende begravet. Det er så mye tragedie. Det er helt ufattelig, sier Hansen som synes det nesten er uvirkelig å være midt oppi det.

Til tross for dette virker hun rolig og fattet, og sier det ikke er mye annet å gjøre enn å ta én dag av gangen.

Rauma-lege bidro i redningsarbeidet

– Vi er glad for å være i live. Vi er trygge. Vi har mat og tak over hodet. Vi ligger derfor i ro og avventer. Etter det vi hører er det ikke mulig å komme seg ut helt ut av området til fots på grunn av rasfare og fordi hengebruene er smadret. Vi ønsker ikke at helikoptrene skal brukes på oss nå. Vi har det bra her, sier Hansen.

Hun har hatt kontakt med Erling Rosenstrøm og resten av Hvitserk-gruppa han var basecamp-ansvarlig for.Erling Rosenstrøm jobber til daglig som fastlege ved Rauma legesenter og bor i Isfjorden sammen med samboer.

– Det er utrolig flaks at han er i live. Han var i basecamp da snøskredet kom og har stått på døgnet rundt med å redde flest mulig. Vi spiste frokost sammen i dag tidlig. Han og alle i Hvitserk-gjengen virket i godt humør. Erling sa ikke så mye annet enn at det hadde vært som å være i ei krigssone. Det hadde vært forferdelig mange stygge skader, forteller Hansen, som legger til at Rosenstrøm og resten av Hvitserk-gruppa begynte mandag å gå til en landsby som ligger fem, seks timers gange unna.

- Har gjort en formidabel jobb

Også daglig leder i Hvitserk & Eventyrreiser AS, Trygve Sunde Kolderup forteller at Rosenstrøm har bidratt stort.

– Etter det vi forstår har Erling gjort en formidabel jobb med redningsarbeidet, sier daglig leder i Hvitserk & Eventyrreiser AS, Trygve Sunde Kolderup.