Formannskapet fulgte ikke rådmannens innstilling om å halvere bygdeutviklingsmidlene inntil den økonomiske situasjonen i kommunen blir bedre.

Enstemmig gikk de inn for at de tre søkerne som rådmannen foreslo å fordele 750.000 kroner til, fikk nettopp det. Og så la de til en halv million kroner til Isfjorden Idrettslag sin søknad om støtte til kunstisbane. Et prosjekt det i formannskapet var stor vilje til å støtte.

Disse får bygdeutviklingsmidler i 2015:

  • Fonden boligområde: 350.000 kroner

  • Eid Handelslag: 350.000 kroner

  • Holm bygdelag: 50.000 kroner

  • Isfjorden idrettslag, kunstisbane: 500.000 kroner.

Dermed blir det i 2015 utbetalt 1.250.000 kroner i bygdeutviklingsmidler. Det er i perioden 2014 til 2017 satt av 1, 5 millioner kroner årlig til disse midlene som skal styrke bosetting, næringsliv og boligbygging i bygdene i Rauma.

Ønsker bane for alle

– Vedtaket om bygdeutviklingsmidler og at kunstisbanen blir prioritert til spillemidler, gjør at det er stor sannsynlighet for at kunstisbanen blir en realitet. Vi er glade og takknemlige for at politikerne valgte å støtte oss. Dette er et anlegg for hele kommunen, som er tenkt å kunne benyttes av skoler og barnehager på dagtid. Et visst kommunalt engasjement var derfor svært ønskelig fra vår side, sier Joachim Horn Torp i Isfjorden Idrettslag.

– Anlegget er bygd og videreutvikles med intensjonen om at bruken skal være gratis ved ”egenaktivitet”, så det som nå gjenstår er å få plass avtaler for å sikre driften av anlegget som trolig vil være åpent fire-fem måneder hver vinter, legger han til.

Ifølge Torp skal kunstisbanen finansieres ved hjelp av cirka. 1,6 millioner i tippemidler, egenkapital på cirka. 1,5 millioner kroner og cirkaa. 1 million kroner i dugnadsinnsats. Banen blir liggende i den østlige delen av det som til nå har vært naturisbane i Furulia i Isfjorden.

Når forholdene tillater det vil det fortsatt være naturis på resten av området.