I helga har Høyre hatt landsmøte på Gardermoen, og Raumas ordfører var blant de som stod på talerstolen.

- Jeg snakket om E136, og om hvor viktig det nå er å få til en helhetlig utbygging der. Jeg trakk blant annet fram Veblungsnes som et eksempel, hvor hushjørnene ligger bare noen meter fra vegbanen, sier han.

Til slutt, når han likevel hadde ordet foran statsministeren og 500 andre høyrepolitikere, benyttet han anledningen til å reklamere litt. Han inviterte like godt hele gjengen til Rauma.

- Jeg tenkte jeg måtte dra på litt, så jeg inviterte dem til Fjellfestivalen i sommer. Mandagen i Festivaluka skal geolog Lars Harald Blikra og jeg være med på tur til Mannen, så kanskje noen vil være med da?

- Hvilke reaksjoner har du fått på den invitasjonen?

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger; det er mange som har sagt at de vil komme, så det er kjekt. Så får vi se om noen faktisk dukker opp, ler han.

E136 på agendaen

E136 er noe mange politikere i Rauma er opptatt av. I talen sin på landsmøtet trakk ordføreren fram hvor viktig vegen er for eksportnæringa.

- Det sies at det er ingen som har det så travelt som en død laks. IMøre og Romsdal har vi mange både levende og døde lakser, og de dødede skal fort fram, ut i den store verden. For å klare det må de blifraktet blant annet på E136. Dessverre er det er slik perdags dato at laksen risikerer å bli til rakfisk før den kommer framtil Dombås, sa Hustad fra talerstolen.

Å fikse noen kilometer her og der holder ikke, mener han.

- Vi må snarest mulig sørge for at i det minste Europavegene våreblir oppgradert, og framstår som framtidsrettede og tilrettelagte, bådefor mjuke og harde trafikanter, oppfordret han sine partifeller.

Møte med kunnskapsministeren

Ordføreren hadde også et møte med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i løpet av landsmøtet. Det var en slags oppfølging av møtet han og rektor ved Rauma videregående skole hadde med kunnskapsministeren i januar.

I flere år har Rauma videregående skole jobbet med planer for å få til en landslinje til tilkomstteknikk og friluftsliv, og ordføreren synes det er viktig å fortsette dialogen med departementet.

- Landsmøtet er en veldig fin møtearena, så det er klart at vi må benytte oss av den, sier ordføreren.

Han forteller at kunnskapsministeren er positiv til linja.

- Han synes det er veldig interessant, særlig fordi det glir rett inn i næringslivet. Det handler blant annet om sikring i høyden, noe som det vil være bruk for både i oljebransjen og en rekke andre næringer, forklarer han.

Det er ikke lett å få opprettet nye landsdekkende linjer, da det er et trangt nåløye.

- Det er mange som ønsker å starte slike linjer, men Isaksen sier at dette er en av de mest spennende ideene som ligger på bordet nå, sier Hustad. Han legger til at de skal ha et nytt oppfølgingsmøte med departementet om ikke så lenge.

- Det er et behov for denne linja, og den passer meget godt inn i Rauma, både historisk sett, og ikke minst i forhold til det næringslivet og den kompetansen vi har her.