Sverre Myrli, stortingsrepresentant i transportkomiteen og fylkesleder i Akershus Arbeiderparti gjestet torsdag Rauma.

På programmet var en t E136 gjennom Romsdalen, som politikerne nå setter alle kluter til for å sørge for at ikke faller ut igjen fra Nasjonal Transportplan (NTP).

Myrli møtte først Nils Ivar Heggem, som fortalte hva som er viktig for ham og hans sjåfører.

– Romsdalen har egentlig blitt bra, men det gjenstår fortsatt noen flaskehalser. Det gjelder særlig strekka fra Marstein til Flatmark og Brustugulia, sier Heggem.

Han mener det egentlig er lite som står igjen før man har en god veg nedover dalen.

– Lærerikt

Etter å ha kjørt lastebil opp til Skirimoen, skjønte Myrli godt utfordringene på E136.

– Her er det problematisk sjøl for personbiler, så jeg skjønner godt at det er et stort problem for lastebilnæringa, sa Myrli.

Disse strekningene ligger allerede inne i NTP, men i del to. Det betyr at det ikke er bevilget penger ennå.

– Nå skal del to rulleres, og så skal den iverksettes om to år. Da er det viktig at ikke Romsdalen faller ut, sier Myrli. D

isse strekningene har stått på fylkets prioriteringsliste tidligere, men falt da ut. Myrli kan naturligvis ikke love noe, men han er glad for at han fikk kjøre den problematiske strekka med lastebil.

– Det er viktig for oss å se hvordan det ser ut på de ulike strekningene, og det har vært en lærerik dag i Rauma, sier han.

– Alle er enige

Leder i Rauma Arbeiderparti, Per Vidar Kjølmoen, er glad for at stortingsrepresentanten tok turen til Romsdalen.

– Jeg tror alle partiene i Rauma er enige om at det er viktig at disse kilometerne som gjenstår i Romsdal blir prioritert. Nå må vi bare fortsette å presse på fylket og nasjonale myndigheter slik at noe blir gjort, sier han.

– Hva betyr det for deg at stortingspolitikere kommer for å se på denne vegen?

Jeg er veldig glad for det. Vi benytter enhver anledning til å få politikerne til å komme hit. Jeg tror det har betydning når politikerne skal sitte å bestemme; at de faktisk har følt på kroppen hvordan det er her, sier han.