Romsdal regionråd (ROR) har bestilt en rapport fra Telemarksforskning om mulige alternativer for kommunesammenslåing. Nå er del fire klar. Del 4 ser på hvordan ser på hvordan lokaldemokratiet ivaretas i de ulike kommunemodellene.

Målet er at utredningene skal gi et tilstrekkelig faktagrunnlag for at ROR-kommunene kan gjøre sine valg om framtidig kommunestruktur i løpet av perioden mai 2015-2016.

- I denne delrapporten er det alternativet Romsdalshalvøya som kommer best ut. Dette innbefatter kommunene Molde, Fræna, Eide, Aukra, Midsund, Nesset og Gjemnes. Alternativet Romsdalshalvøya gjør det bedre enn den hele ROR der også Rauma og Vestnes er med, skriver Rauma kommune på sine hjemmesider.

Hele rapporten kan du lese her.

Alternativet med alle medlemskommunene i Romsdal regionråd, Molde, Vestnes, Rauma, Nesset, Midsund, Aukra, Fræna og Eide kommer fjerde best ut når det gjelder å ivareta lokaldemokratiet, mens alternativet Rauma og Vestnes havner på delt sjetteplass av 12 alternativer.

Det er også verdt og merke seg at ingen av sammenslåingsalternativene blir belønnet med "blidt smilefjes" når det gjelder lokaldemokrati.