Fylkesmannen i Møre og Romsdal vil arrangere årets statsborgerskapsseremoni lørdag 25. april i Bjørnsonhuset, Molde. Seremonien vil vare i halvannen time

De kommer fra 37 land og representerer 29 av kommunene i Møre og Romsdal. Det er hele 205 statsborgere som har takket ja til å delta, dette utgjør 39,6 prosentav de som har blitt norske statsborgere i løpet av siste året.

- For oss er dette ny rekord, i fjor var deltakerprosenten 30,4. Det er også mange flere som har fått norsk statsborgerskap i Møre og Romsdal i år i forhold til tidligere – 517 mot 312, opplyser fagsjef Synnøve Ulleland hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal.

Blant annet har de tre største byene  mange nye statsborgere som vil delta i seremonien: Kristiansund: 43. Ålesund: 37. Molde: 24.

Totalt vil 510 statsborgere og gjester delta på arrangement hvor altså to fra Rauma blir registrerte som norske statsborgere. Hvem disse er, får vi ikke opplyst fra Fylkesmannen i Møre og Romsdal. Det blir først gjort kjent under arrangementet.