I dag går startskuddet for speidernes klatreutfordring "Mitt tre".

Speiderne i Møre og Romsdal vil at alle skal komme seg ut i skogen og opp i trærne.

– Hvorfor? Fordi treklatring er friluftslivet i miniatyr – det er enkelt, spennende og gøy! sier May-Britt Roald fra Rauma. Hun er speidersjef i Norges speiderforbund.

Selv skal hun klatre sammen med speiderne og klatremiljøet i Romsdal på Vårsetra i Innfjorden torsdag kveld.

Vil endre holdninger

Utfordringen går til både barn, unge og voksne, og speiderne vil samle bildene under emneknaggen #mittre på Instagram. Litt av bakgrunnen for temaet er at mange voksne forholder seg til det å klatre i trær som tilnærmet forbudt eller uansvarlig. Det vil speiderne endre.

– Klatring i trær innebærer faktisk mye av det vi jobber med i speideren. Det handler om å strekke seg etter noe, ta utfordringer som er akkurat passe store, å ta det steg for steg, oppleve gleden over å mestre, og også finne sine egne grenser. Dessuten er det fantastisk å være ute i naturen, det er noe vi speidere liker, sier Roald.

Speidersjefen håper at mange blir med på "Mitt tre", som er en del av Friluftslivets år 2015.

– Treklatring er en aktivitet de fleste kan få til, enten en er liten eller stor, og trær finnes nesten overalt i landet vårt.

Møtes i Innfjorden

Alle speidergruppene fra Rauma møtes på Vågsetra i  Innfjorden i kveld. Der skal lokallaget Romsdal Tindegruppe markere starten på aksjonen sammen med speiderne.

– Klatreforbundet mener det er verdifullt at barn får gode erfaringer med bevegelser og natur, sier president i Norges klatreforbund, Reidun Bolsø.

Magnhild Vik har tatt utfordringen allerede. Foto: Stein Siem