Onsdag formiddag presenterte 21 grupper fra Åfarnes, Åndalses og Måndalen sine gründercamp-ideer for jury, medeleveer og frammøtte i kulturhuset.

Juryen la ikke sjul på at det var mange gode ideer, men det var til slutt ei gruppe fra Åndalsnes ungdomsskole som trakk det lengste strået. Vinnerne Mia Merlid, Sander Mareno Bugtene, Vilde Møllerhaug og Kristian Andreas Runde hadde PartnerPlast som sin oppdragsgiver.

Deres oppgave var å komme med forslag til et lekestativ som kan lages i modulproduksjon, altså at man har en støpeform som lager mange like deler. Byggekloss-klatrestativet falt i smak hos dommerne.

– Vi håpet at vi hadde en real sjanse, for vi hadde tro på ideen vår. Nå er vi kjempeglade, sier firkløveret fra Åndalsnes ungdomsskole.

Mer om vinnerideen og gründercampen kan du lese i torsdagens papiravis.

Reklame på bakken

Åfarnes-elevene Marthe Stavheim Hunnes, Ramona Antonsen, Stian Mittet Kristiansen og Henning Hovde hadde fått bedriften Anunatak å jobbe for. Deres oppgave var å finne ut en god ide til hvordan man kan reklamere - og nå ut til folk - i 2030.

I tillegg til å være aktive på sosiale medier, hadde ungdommene kommet på med ideen om å ha reklame på bakken i gatene.

- Vi prøvde å komme opp med noe helt nytt, og det var litt vanskelig å komme på noe i starten. Men så kom vi på dette med reklame på bakken, for det har vi aldri sett før, forteller de.

De innrømmer at de var ganske nervøse før de gikk på scenen, men at det har vært en spennende prosess å jobbe med gründercamp-oppgaven.

- Det har vært gøy og lærerikt. Vi har blant annet lært mye om Anunatak og om gründervirksomhet

Vanskelig valg

2. plassen gikk til Øyvind, Mariann, Jorunn og OleTobias fra Måndalen skole. De hadde laget et sanserom for Måndalen barnehage.

3. plassen gikk til Sander H, Julian, Tore,Ludvigfra Åndalsnes ungdomsskole. Deres gründeride var en app for Stensland transport, som skulle gi informasjon til de utenlandske sjåførene om norske regler, i tillegg til å ha fagordbok og førevarsel.

Juryformann Magnhild Vik forteller at det var vanskelig å kåre en vinner.

– Det har vært kjempevanskelig å kåre en vinner. Det er gjort så mye bra arbeid, vi ser at de har øvd og at de vil prestere, sier hun.