Kommunedelplan Isfjorden er nå sendt ut på ny høring. Tirsdag var det informasjonsmøte på Rådhuset, der folk kunne stille spørsmål til planen.

- Det er viktig at alle som lurer på noe eller har innspill til planen kommer med disse før fristen går ut, 18. mai, presiserte enhetsleder areal Heidi Skaug til de frammøtte.

På møtet gikk arealplanlegger Marco Bøhm gjennom hovedendringene i planen.

- Det kom endel innvendinger til den forrige planen, og en del av disse har vi valgt å etterkomme, fortalte han.

Hele kommunedelplanen kan du lese her.

Trafikksikkerheten på Ytre Tokle

Et av punktene i planen som ble et tema på møtet var det planlagte boligfeltet på Ytre Tokle. Dette er ett av totalt tre områder som er satt av til boligfelt i Isfjorden, og det er dette som skal bygges ut først.

Hvordan et boligfelt vil påvirke landbruket var ett av spørsmålene. Flere frammøtte bekymret seg også for trafikksikkerheten på hovedvegen, dersom det blir økt trafikk på strekningen.

- Vi må dra på befaring å se på hva vi eventuelt kan gjøre med trafikksikkerheten, om det er tiltak vi kan sette inn der. Det er ennå ikke planlagt hvordan alt skal løses i praksis, sa Bøhm.

Kun oversikt over arealbruken

Både Bøhm og Skaug presiserte for de frammøtte at arealplanen kun tar for seg hvilket område som skal brukes til hva.

- Kommunedelplanen tar ikke stilling til hvordan utbygging skal foregå, hvem som skal betale for hva og hvordan alle tekniske ting skal løses i praksis. Denne planen er første skritt, og så er det mange skritt etter det.