I Brøstdalen er det i alle fall fine forhold for både ski- og fotturer, ifølge Rolf Herman Bjerkeli. Sammen med små og store koste han seg der da avisa ringte onsdag formiddag.

- Her er det lite, men stabile forhold. Det er fast og fint, og lett å gå. Fordi det er skareføre, så du kan gå på beina overalt. Det er kuldegrader på natt og litt nysnø, så det er ingen fare for arrangementet som skal være her til helga, sier Bjerkeli og sikter til turrennet Brøstdalen rundt som arrangeres påskeaften.

Grønt for oppkjørte løyper

Romsdal.com samarbeider med idrettslagene i kommunen om data for når skiløypene sist ble tråkket. Av 19 turer, er det onsdag formiddag markert grønt ved fire av dem. Ifølge nettsida betyr grønt at løypa er tråkket i løpet av de siste tre dagene. Gult betyr at det er mer enn tre dager siden den sist ble kjørt. Det er Ingridsetra, Kavlisetra, Stormyra og rundt Herjevatnet som onsdag har relativt nylig tråkka løyper. Brøstdalen rundt er markert med gult.

- Fast og fint i Isfjorden

Bjerkeli har som ansvarlig for løypekjøringa i Isfjorden også god oversikt over forholdene der.

- Jeg gikk opp mot Kavliheian før helga. Da var det fast og fint. Det er nattkaldt, men sola kan tine det øverste laget på dagen. Nede i Isfjorden kan det se ut som om det ikke er skiføre i fjellet, men kommer du opp på Stormyrkanten er det fine forhold. Har det kommet litt snø er det bare bra så det ikke blir så hardt. Vi har også løypevakt i påska, og han vurderer om det blir behov for å tråkke nye spor, sier Bjerkeli som til neste sesong gir ansvaret for løypekjøringa over til Yrjan Hole.

Følg tråkkemaskina direkte på nettet

Bjerkeli anbefaler de som skal på ski også om å bruke nettstedet skisporet.no.

- Der kan du se hvor tråkkemaskinen befinner seg til enhver tid. Er den ute og kjører kan du følge med hvor den kjører. Fargekoder på løypa viser hvor lenge siden sist det ble oppkjørt spor, forklarer Bjerkeli.