Janne Søvik Hovde stiller til valg for Arbeiderpartiet. Det har blitt klart like før fristen gikk ut for å levere listene foran årets kommunevalg.

Toppkandidat og ordførerkandidat Per Vidar Kjølmoen bekrefter at Janne Søvik Hovde er satt opp på femteplass for Ap.

Kjølmoen ønsker ikke å kommentere den interne prosessen rundt dette, men sier til vårt spørsmål om hvordan og hvorfor at det politiske miljøet i Rauma ikke er større enn at alle som gjør en innsats bør tas vare på og gis plass til.

– Jeg ser på Janne Søvik Hovde som en politiker som er godt forberedt og har ei sterk stemme. Vi er glad hun vil være med å kjempe sammen med oss, sier Per Vidar Kjølmoen.

– Er det uproblematisk at hun nesten fram til dags dato har representert Venstre?

– Vi har gått en runde med oss sjøl rundt dette og det samme har nok Janne gjort. Det er ikke uvanlig med skifte av parti i lokalpolitikken. Hun stiller seg nå selvfølgelig bak vårt partiprogram og går til valg på det. Det er heller ikke når det gjelder ideologi at de største skillelinjene har vært lokalt og på en del områder er det ikke stor ideologisk forskjell på Venstre og Arbeiderpartiet, sier Kjølmoen.

– Er det problemfritt å endre på ei liste etter at nominasjonsmøtet har vært og lista er godkjent av det samme møtet?

– Nei, normalt så er det ikke det. Men det var forhold som gjorde at styret hos oss har hatt fullmakt til å supplere lista helt fram til fristen. Det har vi nå gjort, sier Per Vidar Kjølmoen.