- Denne uka vedtok planutvalget å legge kommunedelplan Isfjorden ut på 2. gangs høring, etter at det er gjort en del endringer i planen, forklarer enhetsleder areal, Heidi Skaug i Rauma kommune.

Det kom mange uttalelser og innsigelser på planen da den var ute på høring for et år siden.

- Både administrasjonen og politikerne ønsker at flest mulig skal få med seg at planen er ute på høring. Det er i høringsfasen innspill må komme hvis en skal ha mulighet til å komme med dem, sier Skaug.

Den reviderte kommunedelplanen finner du her.

I tillegg ligger papirversjoner av planen på Rådhuset, og det vil også bli lagt ut en versjon på Bunnpris i  Isfjorden.

- Mer hensyn til dyrka mark

En av hovedinnsigelsene fra fylkesmannen på den forrige planen, var at for mye dyrket mark ble frigjort for boliger.

- I planen åpnet vi opp for mellom 500 og 600 boligtomter, men vi ser at det ikke er behov for det i dag. Nå har vi tatt det tallet ned til omtrent 150, hovedsakelig fordelt på tre byggefelt, slik at vi ikke skal utfordre mer dyrket mark enn nøvendig.

Et byggefelt på Ytre Tokle er foreslått utbygget først.

- Når det blir 80 prosent utbygd, vil vi sette igang med neste, slik at vi ikke setter i gang på mange steder samtidig, forklarer Skaug.

I tillegg foreslår kommunen å opprette en hensynssone for landbruk på Grøtta/Moa. Blir planen vedtatt vil det bli vanskelig å dele fra tomter her.

- Med dette prøver vi å imøtegå fylkesmannens innsigelser om større vern av dyrka mark, og være tydeligere på hvor det skal satses på jordbruk og hvor det skal satses på boliger, sier hun.

Fjellandsbyen tatt ut av planen

En annen viktig endring i planen er at hele den foreslåtte Fjellandsbyen er ta ut av planen.

- For noen år siden var det et initiativ fra investorer om å bygge en fjellandsby, men siden det initiativet har stilnet, har vi nå valgt å ta det helt ut av planen. Skulle investorene komme på banen igjen, får vi heller ta dette opp senere, men på det nåværende tidspunkt var det for lite konkrete planer til at det skulle være noe poeng i å ha det med her, sier hun.

Høringsfristen går ut 18. mai.

Det vil bli holdt et folkemøte over påske der innbyggerne vil kunne få informasjon om kommunedelplanen. Når informasjonsmøtet blir vil bli annonsert senere.