40.000 bøssebærere samlet inn 36 millioner i Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 22.-24. mars. Det er en tangering av fjorårets rekordresultat.

Det viser de foreløpige prognosene etter at 800 menigheter har innrapportert sine resultater.

- Dette er et overveldende resultat. Vi i Kirkens Nødhjelp er enormt takknemlige for dugnadsånden og givergleden vi opplever i menigheter og lokalsamfunn over hele landet, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

- Uten støtten fra det norske folk hadde ikke Kirkens Nødhjelp kunnet drive det livsviktige arbeidet vi gjør, som gir mange av verdens mest sårbare mennesker muligheten til å jobbe seg ut av fattigdom, og muligheten til å reise seg i krig og katastrofer, sier Helland.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er Norges nest største bøsseaksjon. Aksjonen har som mål å samle inn penger til de som trenger det mest, og å forandre årsaker til nød gjennom beslutningspåvirkning.

Pengene fra aksjonen gjør det blant annet mulig for Kirkens Nødhjelp å være til stede med rent vann i katastrofesituasjoner.

Siden 1985 har bøssebærere fra hele landet gått med bøsse fra dør til dør for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, og siden første innsamling har nordmenn totalt gitt over én milliard kroner.