Selskapet Troll-Tinn AS, med tilhold i Strandgata på Åndalsnes, ble helt i slutten av januar fusjonert inn i bedriften Astero AS i Molde.

Nye produkter

Rauma kommune er nå den tredje største eieren av arbeidsmarkedsbedrifta.

Myrstad tror slike fusjoner vil bli mer og mer vanlig når det gjelder slike bedrifter.

- Kravene fra blant annet Nav blir høyere, og konkurransen blir hardere. Både Troll-Tinn og Astero var for små hver for seg til å være tilstrekkelig effektive, forklarer han.

Med fusjonen kommer investeringer og oppgraderinger.

- Vi har tro på at vi kan lære mye av hverandre. Vi planlegger å utvikle nye produkter, og vi skal også gjøre en hel det ting her på huset; det blir en nokså omfattende opprustning av lokalet, slik at de skal bli optimale for framtida, forteller han.

Det er viktig for Astero å ta del i den utviklinga som skjer i Rauma.

- Vi vil være synlige i kommunen, og finne en rolle som gir en merverdi. Nå skjer det veldig mye positivt her i kommunen, og det vil vi være med på, sier han.

Merkenavnet forblir

Selv om selskapet Troll-Tinn AS opphører, og bedriften nå heter Astero, vil Troll-Tinn-navnet leve videre gjennom den kjente produktserien med varer av tinn.

- Denne fusjonen er veldig bra for oss. Vi ønsker å utvikle flere produkter og tiltak, og nå får vi mange andre muligheter. Vi kommer med flere gode nyheter i tida som kommer, lover fungerende leder for Astero Rauma, Arnt Ove Skjevik.

- Kan denne fusjonen skape flere tiltaksplasser i Rauma?

- Ja, på sikt er det absolutt en mulighet, sier han.

- Så det blir ikke mindre aktivitet i Rauma som følge av fusjonen?

- Nei, snarere tvert i mot, det blir mer aktivitet her på huset. Det har folk allerede begynt å merke. Vi har mange planer og store ambisjoner, sier Skjevik.