Som alltid uka før påske, arrangerte denne uka Kirkens Nødhjelp Fasteaksjonen, en innsamlingsaksjon som i år gikk til vann.

I Rauma ble det samlet inn til sammen 106.005 kroner, eller 14,17 kroner per innbygger. I fjor ble det samlet inn 93.245 kroner, som da var ny rekord.

- Det går mot ny rekord for Kirkens Nødhjelps fasteaksjon i Møre ogRomsdal i år. Foreløpig opptelling viser at vi ender på rundt 3millioner kroner, sier regionskoordinator Bente Hjertenæs i KirkensNødhjelp

Hen menighet samlet inn mest i Rauma kommune, hele 28.785 kroner.

- Jeg vil rette en stor takk til alle som har bidratt,både til folk som har støttet aksjonen med penger og de som hargått med bøsse eller stelt i stand andre aktiviteter. Det er stortå se hvordan folk i hele fylket engasjerer seg for å støttemennesker i katastrofesituasjoner, sier hun.

Går til vann

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er Norges nest største bøsseaksjon. I år skal pengene gå til vann til folk i krise. Pengene fra aksjonen i år gjør det blant annet mulig for Kirkens Nødhjelp å være til stede med rent vann i katastrofesituasjoner.

- I katastrofer haster med å gi mennesker tilgang på rent vann. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Det kan være vanntanker, vannsystemer eller rene nødrasjoner. Akkurat nå er det flere katastrofer i verden enn noen gang og Kirkens Nødhjelp er på plass i Syria, Nord-Irak, Sør-Sudan og en rekke andre land, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Til sammen er det nå registrert innsamlet over 22 millioner kroner.

- Vi i Kirkens Nødhjelp er enormt takknemlige for dugnadsånden og givergleden vi opplever hos det norske folk. 40.000 bøssebærere gjør årlig en imponerende innsats for Kirkens Nødhjelp, de fleste av dem konfirmanter, sier hun.