Raumasenteret AS har fått klarsignal fra Fylkesmannen til å bygge om andre etasje for å benytte det omsøkte arealet til kjøpesenterformål.

Raumasenteret Eiendom AS søkte i midten av februar om dispensasjon til å fravike fra Kjøpesenterforskriften for et areal på 565 m2 i andre etasje. Fylkesmannen sier i sin oppsummering at etter en helhetsvurdering kan det gis dispensasjon og at tiltaket ikke har vesentlige avvik fra Kjøpesenterforskriften.

- Viktig og riktig

-Dette er et viktig og riktig vedtak av Fylkesmannen. Nå kan Raumasenteret endelig komme i gang. I en kommune med stor handelslekkasje er det viktig at vi får utvikle gode lokale handelstilbud. Utviklingen av Raumasenteret er et helt sentralt ledd i dette. Jeg setter stor pris på at aktørene har stått på i denne saka og vært tålmodige. Jeg vil rette en takk til investorene som bidrar til å utvikle lokalsamfunnet vårt. Jeg er veldig glad for at dette nå har løst seg, sier ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad.

- Vil redusere handelslekkasje

Rauma kommune uttrykte tydelig sin støtte til Raumasenterets søknad og anbefalte at det ble gitt samtykke til ombygging av kjøpesenteret.

- Jeg vil på vegne av Raumasenteret Eiendom AS takke ordføreren for hans politiske innsats og vilje for å frem dette resultatet. Jeg er glad og letta for at dette nå har gått i orden. Dette er et viktig vedtak for Raumasenteret. Dette, sammen med det som skjer i sentrum, vil bidra til å begrense handelslekkasjen fra Åndalsnes, sier Svein Kroken i Kroken-gruppen.