– Vi har skrevet et brev og vi har fått full oppslutning og samtlige vi har vært i kontakt med har skrevet under protesten, sier Arne Amundsen som er en av initiativstakerne til brevet som nå er undertegnet.

Brevet er skrevet til formannskapet og gjelder deler av utbyggingen som skal starte om få dager.

«Det gjøres garantert ikke når tilgjengeligheten reduseres med to envegskjørte gater og at de viktigste og mest nærliggende parkeringsplassene tas bort», heter det i brevet der det blir bedt om at disse planene endres og at Vollan (plassen foran rådhuset) opparbeides slik at området kan brukes til parkering/torghandel når det ikke er andre viktige ting som skal foregå i området.

Videre i brevet blir det gjort oppmerksom på at det allerede i dag er 3–4 forretningsdrivende i sentrum som enten vurderer å stenge eller endre sine driftsplaner på grunn av parkeringsforhold og trafikksituasjonen i sentrum.

Til slutt i brevet heter det at det også må stilles spørsmålstegn med at utbyggingen som planlegges ikke samsvarer med den reguleringsplanen som ble godkjent av kommunestyret i desember 2013.

«Dette er en problemstilling/alvorlig formalitet vi vil forfølge videre, dersom vi ikke får forståelse for våre synspunkter» er den siste setningen i brevet som altså er undertegnet av 19 eiere/drivere i sentrum.