Mange må se seg om etter andre løsninger nå som det er flystreik i Norwegian, og NSB opplever en uvanlig økning i billettsalget.

Det var NRK Trøndelag som først omtalte saken.

- Det er særlig natt-togene som har stor økning, fordi det er mange som for eksempel skal på møter i Oslo på formiddagen og nå ikke kan ta fly. I tillegg er det litt flere reisende enn vanlig på ettermiddagstogene, forklarer Terje Fossum, markedsansvarlig for Dovre- og Raumabanen til Åndalsnes Avis.

Han tror at flystreiken kom brått på mange.

- Mange hadde nok ikke trodd at det skulle bli så ille, og når det plutselig er mange fly som står på bakken, så får folk litt panikk, sier han.

Plass på Raumabanen

Også Raumabanen har noe økning på grunn av streiken, men her er det fortsatt plasser.

- Tiden mellom vinterferien og påskeferien er normalt en forholdsvis rolig tid på Raumabanen. Vi merker en økning i forbindelse med streiken, men det er fortsatt god plass på togene. Noen togavganger er fulle, men da er det på grunn av cruisegjester, og ikke streiken, forklarer Fossum.

På Dovrebanen, og særlig da på natt-toget, kan det være litt vanskeligere å kjøpe billett i siste liten.

- Men det skal være billetter å få kjøpt der også, det er ikke sånn at det er helt fullt. Det lureste er å gå inn på NSB sine hjemmesider hvis man planlegger å reise, for der kan man skjekke om det er plass på det toget man ønsker å ta, sier han.