Når denne teksten blir ført i pennen torsdag formiddag har ennå ingen nominert Åndalsens som kandidat til prisen "attraktiv by". Konkurransen startet i midten av febuar.

Både Molde og Kristiansund er nominert her i fylket, men Molde må ha kommet på i løpet av natta, for i går meldte Tidens Krav at Molde foreløpig ikke var nominert.

- Byene vokser og det blir enda viktigere at vi skaper bærekraftige byer der folk kan leve gode liv. Det handler om både gode byrom, stedsutvikling, transport og innovasjon, sier Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Prisen, som har det offisielle navnet "Attraktiv by: Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling", er en sammenslåing av de tidligere prisene "Statens bymiljøpris" og "Attraktiv stad", og skal deles ut til en by eller tettsted som har greid å skape et levende og attraktivt sted å bo, arbeide og besøke.

- Jeg håper mange nominerer sin by, det finnes mye god byutvikling som fortjener en slik pris, sier Sanner.

Alle kan nominere

Stedet som nomineres må ikke ha bystatus, men det må ha "bykvaliteter", heter det i pressemeldingen.

Alle kan være med å si sin mening om hvilket sted som er det mest attraktive. Vinneren får 250.000 kroner i prispenger, et diplom og en plakett.

Du kan nominere din kandidat, og se hvilke andre byer som er nominert, her.

Fristen for å nominere er den 23 mars.