Medlemmer fra Stortingets transport- og kommunikasjonskomite er i disse dager på norgesturne for å se på mulighetene for en mer helhetlig og effektiv utbygging av ulike vegprosjekt.

Et av prosjektene de mener det er aktuelt å bygge ut under ett er E136 fra Dombås til Ålesund, og komiteen stopper både på Åndalsnes og på Veblungsnes på turen.

- De ønsker å se på muligheten for å bygge ut mer effektivt og bygge ut større strekninger av gangen. Det ligger noen strekninger på E136 inne i nasjonal transportplan, men i stedet for å bygge ut et par kilometer her og et par kilometer der, ønsker man nå å bygge mer helhetlig, forklarer ordfører Lars Olav Hustad.

Fra komiteen kommer Linda C. Hofstad Helleland, Nils Aage Jegstad, Helge Ortenog Torill Eidsheim. Alle representerer Høyre.

- E136 er en viktig veg, og vi er glade for at også komiteen synes den er verdt å prioritere, sier han.

Viktig å se på Veblungsnes

I tillegg til flere stopp i Rauma, skal komiteen til Molde og Ålesund.

Veblungsnes er et av stedene komiteen ønsker å se nærmere på.

- Vi håper på gjennomslag i Storting og Regjering for å bygge ut lengre strekninger av gangen, og det er viktig for oss at E136 gjennom Rauma, og ikke minst Veblungsnes, kommer inn under dette. Vegen gjennom Veblungsnes er et prosjekt som lenge har blitt glemt, forklarer ordføreren.

- Hvilke utfordringer er det på Veblungsnes?

- Vegen går rett gjennom bygda, og det er mange hus som ligger tett inntil vegen. Det er uoversiktelig, trangt og utfordrende for trafikken, forklarer han.

- Flott at de kommer

Ordføreren er glad for at komiteen kommer.

- Det er flott at så sentrale politikere kommer til oss, og at også lederen for komiteen er med. Det er viktig for oss at de også anerkjenner viktigheten av veiene her i området, sier han.

Lars Olav Hustad tar i mot komiteen fredag. Foto: Øystein Talberg