Mannen kjøpte i august 2013 en bolig i Rauma for 650.000 kroner. En eiendom bestående av blant annet frittliggende enebolig og garasje med ei tomt på i overkant av to mål.

Bolighuset ble lagt ut for salg medio 2012. Prisantydning gikk fra 1.150.000 kroner og ned til 820.000 kroner før den altså ble solgt vesentlig under det anslaget også.

Tvangssalg

Mannen overtok eiendommen i slutten av oktober samme år. Kjøperen fremmet krav om prisavslag for det han mente var vesentlige mangler overfor Romsdal tingrett.

Han mente også det var mye søppel på eiendommen og at en del hvitevarer manglet da han overtok.Det bør bemerkes at tingretten gjennomførte tvangssalg av eiendommen, på vegne av panthaver.

Tingretten avsa dom i slutten av april 2014 hvor medhjelper ved tvangssalget ble frikjent, mens huseieren måtte betale til medhjelperen totalt i overkant av 300.000 kroner.

I mai i fjor anket mannen dommen. Han anket tingrettens bevisdømmelse og rettsanvendelse. Den nevnte medhjelperen og panthaveren tok begge til motmæle i sitt anketilsvar en måned etterpå.

Lagmannsretten

Dermed havnet saka på bordet til Frostating lagmannsrett; mannen krevde erstatning begrenset oppad til 360.000 kroner. Medhjelper og panthaver krevde at mannen måtte betale sakskostnadene deres.

Lagmannsretten konkluderte med at de slutter seg til tingrettens vurdering. Blant annet bemerker de at eiendommen ikke var i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med. Og at han burde ha gjort ytterligere undersøkelser dersom han hadde forventning om at det ikke var fukt og råteskader i konstruksjonen. Anken ble altså ikke tatt til følge.

Medhjelper og panthaver har fått medhold fullt ut eller i det vesentlige. I den enstemmige dommen i Frostating lagmannsrett heter det at mannen som kjøpte huset må betale medhjelperen og panthaveren totalt cirka 400.000 kroner i sakskostnader.

Det er ukjent om huskjøperen vil forsøke å anke saka videre eller ikke.  Hvis dommen blir stående betyr det at huset har kostet mannen over en million kroner; 650.000 kroner i kjøpesum og cirka 400.000 kroner i sakskostnader.