Opplagstallene og lesertallene ble kjent gjennom Mediebedriftenes Landsforening tirsdag formiddag for alle landets medier.

- Åndalsnes Avis hadde en nedgang i opplaget på papir på 2,2 prosent. Det er aldri hyggelig med nedgang, men når vi ser på lesertallet digitalt og at antall eavisabonnenter øker så kan vi trygt si at Åndalsnes Avis sin posisjon ikke er svekkes. Det er like mange som leser oss i dag som i fjor - samlet sett, sier Smisethjell.

Tallene

Totalopplaget (papir, løssalg og digitalt) er for Åndalsnes Avis per 1. januar 2015 på 3571 (netto løssalg, papir- og digitalopplag). Lokalavisa har 157 eavisabonnent, løssalget er på 114 og papiropplaget er på 3444.

- At ei avis på vår størrelse har såpass mange på eavis er oppløftende. At løssalget i forhold til sammenliknbare avisa er forholdsvis lavt er greitt så lenge man heller har papirabonnement og/eller at man leser oss på eavis. Vi ser også at stadig flere også leser www.andalsnes-avis.no og det synes vi er en god bekreftelse på at nettsatsinga bærer frukter. Vi lykkes med å være unike både på nett og i papir sjøl om dette er en prosess som må fortsette i utvikling. Jeg kan også legge til at vi har levert tall over budsjett når det gjelder digital annonsering. Målet er at vi også skal levere på denne måten i fortsettelsen, opplyser redaktør Smisethjell videre.

Nedgang for alle

- Papiropplagene til så godt som samtlige går ned. De siste 20 årene har vi cirka 700 færre rene papirabonnenter, fra 1995 til 2015. Men vi har klart å kompensere for det inntektsfallet og nedgangen i antall lesere på papir med digital satsing. Vi har taklet utfordringen og omstillingen på en bra måte. Og den prosessen vil fortsette og kanskje til og med forsterke seg inn i framtida. Vi må være med på dette hvis vi skal fortsette å levere et godt produkt til våre lesere og også innfri de krav som styret og våre eiere stiller til oss, mener Lars Smisethjell.

Du kan lese lesertalle, opplagstall etc på mbl.no

Årsrapport

Polaris Media har årsrapportene for 2014 klare for de ulike mediehusene, Åndalsnes Avis inkludert. Disse kan du lese på polarismedia.no