Kommunen opplyser at gata vil bli stengt fra apoteket og ned til Intersport i perioden anleggsarbeidet foregår. Dette inkluderer rådhusplassen, som også skal renoveres.

- Det er klart at dette blir en ekstra belastning, men vi skal legge til rette på best mulig måte, slik dette skaper minst mulig problemer for kunder, næringsdrivende og beboere, sier byggeleder i kommunen Eivind Myklebostad.

Det skal bli lagt til rette for adkomst med gangveger til butikker, næringsdrivende, beboere og offentlige tjenester under byggeperioden.

- Entreprenøren har laget en grovskisse for hvordan det skal gjøres praktisk, og vi vil jobbe videre med denne. Det skal jo graves flere steder, så det blir litt frem og tilbake med tanke på adkomst til butikker og boliger, men vi tror det vil bli en dynamisk prosess. Alle skal ha tilgang til sine innganger. Det er kjempeviktig, sier han.

- Dialog er viktig

Byggelederen presiserer at det er viktig for dem å ha en god dialog med de som blir berørt av byggearbeidet.

- Vi har vært i dialog med Romsdal reiseliv og handel, samt de nærmeste gårdeierne, slik at de vet hva vi har tenkt og hvem de kan kontakte om det er noe de lurer på, sier han.

Det blir også informasjonsmøte om sentrumsarbeidet på rådhuset den 17. mars.

Der vil de fortelle om de ulike prosjektene som nå settes i gang. De vil også blant annet informere om parkeringsordninga og hvordan parkeringssituasjonen vil være i byggeperioden.

Ingen ekstra parkeringsplasser

Kommunen har ikke planlagt å anlegge noen ekstra parkeringsplasser innenfor parkeringssona, selv om noen parkeringsplasser forsvinner i byggeperioden.

- Parkeringsplassene ved rådhuset forsvinner. De som parkerer i sentrum må bruke andre tilgjengelige parkeringsplasser. Vår erfaring i vinter har vært at det har vært god plass i Jernbanegata og ved stasjonen, sier han.

En fordel er at kommunen nå kan håndheve tre-timers-regelen i sentrum. De har fått tillatelse til å håndheve regelen fra 9. mars, samme dag som Vollan stenges.

- Vi har jo sett at det har sklidd ut i parkeringssona. Når vi nå kan begynne å håndheve regelen, vil forhåpentligvis det gi mer plass i sentrum til de som parkere i et kortere tidsrom, mens de som skal stå lenger må ut av sona, sier han.